Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Wesley Snipes ide do basy na tri roky: Za mrežami už pred Vianocami!

Wesley Snipes Zobraziť galériu (6)
Wesley Snipes

LOS ANGELES - Americký herec Wesley Snipes (48) musí za týždeň, 9. decembra, nastúpiť na trojročný väzenský trest za daňové podvody. Trest si odslúži vo väznici v americkom štáte Pensylvánia.

Hviezda akčných filmov proti rozsudku z roku 2008 do poslednej chvíle bojovala. V novembri ale floridský sudca William Terrell Hodges odmietol žiadosť Snipesových právnikov o preskúmanie rozsudku a nariadil, aby herec nastúpil na trojročný trest. Dátum začiatku výkonu trestu bol stanovený tento týždeň.

V rozsudku, ktorým bol Snipes odsúdený na tri roky väzenia, sa uvádza, že herec si od roku 1999 zarobil viac ako 38 miliónov dolárov, ale zaplatil z nich len malé alebo žiadne dane. Vyhol sa zaplateniu daní z príjmu vo výške viac ako 15 miliónov dolárov.

Jeho právnici toto tvrdenie popierali. V procese ospravedlňovali chovanie svojho klienta tým, že mal nepoctivého finančného poradcu a že sa stal obeťou stúpencov hnutia protestujúcich proti daniam.

Snipes sa herecky uplatnil najmä v akčných filmoch. Objavil sa okrem iného v snímkach Vychádzajúce slnko, Prepadnutie zo vzduchu, Demolition Man, Zóna úniku alebo v sérii upírskych hororov Blade, ktorá sa nakrúcala aj v Prahe.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu