Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nahnevaní Slováci: Eurovízia je zmanipulovaná... Peteraj zúri!

Slováci chceli vidieť Kristinu vo finále. Zobraziť galériu (11)
Slováci chceli vidieť Kristinu vo finále.

OSLO/BRATISLAVA – Slovensko opäť nepostúpilo! Speváčka Kristina (22) sa so skladbou Horehronie neprebojovala do finále medzinárodnej pesničkovej súťaže Eurovision Song Contest 2010. Fanúšikovia sú sklamaní a nahnevaní. Rovnako tak aj autor textu Kamil Peteraj.

Na skladbu Horehronie boli síce v zahraničí pozitívne reakcie, no na postup to nestačilo. Dôvodom, prečo sa rodáčka zo Svidníka neprebojovala do finále, môže byť podľa fanúšikov tréma, kvôli ktorej sa Kristine pri spievaní trochu triasol hlas.

Iní členovia oficiálnej eurovíznej stránky na Facebooku však tvrdia, že je príčinou slovenská verzia skladby. Objavili sa však aj názory, že je súťaž zmanipulovaná! Ďalej vraj postúpili krajiny, ktoré nemali vo finále čo robiť. To si myslí aj textár Kamil Peteraj, ktorý napísal slová ku skladbe Horehronie. 

„Keď si diváci pozrú, ktoré skladby a krajiny postúpili, myslím, že to ďalej netreba ani veľmi komentovať. To, že vypadneme, som viac-menej očakával už deň pred semifinále. Keď totiž do týchto hier a súťaží vstúpia okrem sms hlasov aj poroty, vždy treba rátať aj s takými vecami, ktorým sa hovorí lobing,“ vyjadril sa pre TASR Peteraj, ktorý sa osobne zúčastnil utorkového priameho prenosu. Podľa našich informácií bol poriadne naštvaný, že sa Slovensko neprebojovalo do ďalšieho kola.

V súvislosti s vypadnutím vo včerajších Správach STV zatrpknutým hlasom povedal: „My nemáme tú logistickú silu. Nepatríme ani na Balkán, ani do Ruska. Slovensko lieta niekde v stredoeurópskom priestore.“ Peteraj tým chcel naznačiť, že severské, balkánske a ruské krajiny si posielajú esemes hlasy navzájom. Na utvrdenie tejto teórie použil argument, že okrem nás nepostúpili ani Poliaci či Malta. O zvyšnej desiatke finalistov sa rozhodne dnes večer v druhom semifinálovom kole, ktoré odvysiela Jednotka o 21:00.

Čo si o tom všetkom myslíte vy? Vyjadrite svoj názor diskusii, kliknite SEM!

Reakcie ľudí na to, že Kristina neobsadila postupovú priečku:

Eduard: Nabudúce už budeme vedieť, že aj somarina sa dostane do finále, hlavne, že je po anglicky naspievaná. Načo sa robil text Horehronia v angličtine, keď sa nakoniec nepoužil? Mohli byť vo finále :(

Katarína: Síce tá fotografia v denníku poteší, ale... Tá nespravodlivosť nás bude štvať ešte dlho.

Boris: Kristína bola super, ale už nikdy viac Eurovíziu pozerať nebudem. Lebo v tejto súťaži nejde o pekný spev a pieseň, ale postúpi len spevák s väčším lobby a prachatejší štát, ktorý má na podplácanie porotcov!

Lýdia: Určite mala postúpiť, ale asi tam bola nejaká vypočítavosť. Bola oveľa lepšia, ako podaktorí iní, čo tam vystupovali. Som strašne smutná z toho. Škoda, že nikto nemôže hlasovať za svojho interpreta. Ale aspoň sme sa zviditeľnili.

Zuzana: No, tak to Rusko, to bol hnus, a predsa je vo finále. Je to fakt asi súťaž o prachoch. Alebo sa niekomu nepáči slovenčina, neviem. Je síce pekné, že Kristina si hrdo stála za svojou rečou, ale možno by sa s angličtinou dostala ďalej.

Kristína: Škoda. Ale to, čo tam postúpilo, okrem Islandu, je strašne úbohé. :( Celá Eurovízia u mňa úplne klesla a dúfam, že sa Slovensko budúci rok už nezúčastní.

Michal: Veľká škoda, pretože pesnička je chytľavá a fakt super. Ale na našu škodu boli veľmi zle osvetlení podľa mňa. Kristina v pohode, ale tanečníci, ktorí tam tiež zohrávali veľkú úlohu, tancovali v tme. To bolo podľa mňa tiež veľké mínus k prezentácii pesničky. No, nevadí. Možno o rok... Keby tam všetci spievali v rodnom jazyku, možno vtedy by to bolo fér a pomohlo by nám to. Holt, angličtina je angličtina.

Daniela: Kristina bola jednoznačne najlepšia. Nechápem, prečo nepostúpila. Tí, čo postúpili, boli podstatne horší, ako ona. Politika a korupcia vládnu jednoznačne aj v Eurovízii.

Lucia: Trápne skupiny postúpili. Rusko nemá vo finále čo hľadať. Tu vidieť, že už dávno o spev nejde, bohužiaľ. Kristina bola super, aj keď trošku bolo počuť, že má trému, triasol sa jej hlas. Ale po tomto semifinále rozhodne neverím, že to bolo fér a nebolo zmanipulované.

Sledujte TOPKY TV: Kristina bola z vypadnutia sklamaná. Iba ťažko hľadala slová. (Video je použité so súhlasom STV.)

 
VIDEO: Kristinine semifinálové vystúpenie v Osle.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu