Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Marika Gombitová: Zostala som vám verná ako vy mne

Marika Gombitová Zobraziť galériu (5)
Marika Gombitová

BRATISLAVA - Tajnosľubná - to nie je len názov novej pesničky Mariky Gombitovej (48), taká je aj ona. Tajnosľubná. Jedna z najlepších slovenských speváčok, ktorá pred štvrťstoročím po dopravnej nehode ochrnula, sa znovu vracia na popovú scénu.

V najväčšej tajnosti - v súkromí svojho 2-izbového panelákového bytu nahrala pred pár dňami dueto s Mekkym Žbirkom (52) a exkluzívne prostredníctvom Nového Času dáva svojim fanúšikom sľub: "V blízkej budúcnosti určite nahrám svoje piesne. Zostala som vám verná ako vy mne."

Porcelánovobiela pokožka, kučeravé kadere plavých vlasov, útla postava. A fantastický hlas. Marika sa ani s odstupom desiatich rokov, keď sa naposledy ukázala na verejnosti, nezmenila. A predsa je niečo iné. Speváčka sa po dlhej odmlke odhodlala zmeniť monotónny život za múrmi petržalského panelákového bytu a znovu začala spievať. Prijala ponuku textára Kamila Peteraja a Mira Žbirku, s ktorým naspievala dueto Tajnosľubná.

"Veľmi sa mi páčili melódia i text piesne. Ide o jemný príbeh váhavej lásky, aký už určite mnohí zažili. Našla som sa v tej pesničke, pretože ja som nikdy nespievala o niečom, v čom aspoň sčasti nebolo niečo autentické," zdôrazňuje prvá dáma slovenskej popmusic. "Vždy mi veľmi záležalo na tom, aby som skladbu precítila a stotožnila sa s ňou," prízvukuje.

V jej bratislavskom byte sa nedávno zišlo najtvrdšie jadro bývalého Modusu - ona, Žbirka a Peteraj, aby spoločne nahrali pesničku. "Bolo to krásne stretnutie po rokoch, pripomínajúce staré časy," hovorí s akousi melanchóliou v hlase Marika. Na opätovné pracovné stretnutie s Mekkym sa veľmi tešila, veď ako poznamenala, stále ich spája dôverný vzťah.

"Poznáme sa už dlho a vieme, čo od seba môžeme čakať. Odzrkadľuje sa to aj v našom duete - Kamil nám napísal text priamo do úst a naše hlasy spolu fantasticky ladia," hodnotí speváčka spoločné nové dielo. Marika Gombitová sa po skončení prác na albume Zostaň (1994) záhadne odmlčala, no teraz, zdá sa, opäť mieri na výslnie. Okrem pripravovaného vianočného songu naspieva aj jednu pieseň z muzikálu Adam Šangala, ktorá sa už čoskoro objaví na CD Vaša Patejdla.

Prekvapí Marika svojich obdivovateľov aj vlastným novým albumom? "Nechcem predbiehať udalosti, no keď mi to môj zdravotný stav dovolí, určite by som chcela potešiť svojich fanúšikov. Tak ako zostali oni verní mne, ja som zostala verná im," dodala speváčka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu