Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Marika Gombitová: Ja sa vrátim!

Marika Gombitová
Marika Gombitová

BRATISLAVA - Prvá dáma slovenskej pop-music Marika Gombitová (48) chystá svoj comeback!

Zdalo sa, že umelkyňa, utiahnutá do samoty bratislavského bytu, je definitívne zmierená so životom v ústraní. No Marika sa predsa len rozhodla po rokoch odmlky vystúpiť z tieňa! Tvrdí, že na sebe neustále pracuje, aby mohla fanúšikom opäť zaspievať. "Ešte som neskončila!" hovorí odhodlane.

Jedna z najtalentovanejších slovenských speváčok žije v dvojizbovom byte bratislavského sídliska Petržalka. Tam jej dlhé roky robia spoločnosť iba ticho a osobná opatrovateľka. Na vozík pripútaná Marika sa po celý ten čas vyhýba akejkoľvek medializácii. Odmieta rozhovory, fotenia, dokonca nereaguje ani na telefonické spojenie.

Napriek tomu urobila včera výnimku. "Aj keď to nikto nevidí a nepočuje, stále na niečom pracujem. Tvorím a spievam," prezrádza exkluzívne pre Nový Čas uspešná speváčka. A ako pokračuje ďalej, svoju spevácku kariéru ešte nehodlá zavesiť na klinec.

"Nikdy som nepovedala, že som skončila. Naopak. Neustále na sebe pracujem, aby som ešte mohla spievať," zdôrazňuje známa speváčka.

Gombitová sa stala žiariacou hviezdou už v osemdesiatych rokoch. Vtedy jej k skvelej kariére dopomohlo stvárnenie hlavnej postavy vo filmovom muzikáli Neberte nám princeznú. No v decembri 1980 nastal v jej živote zlom. V Čechách, na ceste medzi Hustopečmi a Podivínom, známa umelkyňa ťažko havarovala. Táto nehoda ju stála ochrnutie od siedmeho stavca dolu.

Mariku však pripútanie na invalidný vozík nezlomilo. Zakrátko znova vypredávala koncertné sály a žala veľké úspechy. Z rádií bolo denne počuť jej najväčšie hity Adresa ja, adresa ty, Keď chlapci sú v pasci či Koloseum.

V roku 1995 sa však nahraním nového albumu Zostaň všetko zmenilo. "Sklamal ma neprofesionálny prístup ľudí, ktorí sa na albume podieľali," ťažkala si vtedy populárna speváčka. A preto sa radšej zo slovenského šoubiznisu vytratila. Doslova zatvorila za sebou dvere a utiahla sa pred verejnosťou do samoty svojho bytu. Nielenže prerušila kontakty so svojimi kolegami z umeleckej brandže, ale odmietla všetky ponúknuté koncerty a vystúpenia.

Teraz však Marika tvrdí, že to nie je ešte koniec jej speváckej kariéry. "Ešte som neskončila, chcem sa spevu venovať i naďalej," prízvukuje. Čo konkrétne chystá pre svojich fanúšikov, však zatiaľ odmietla priblížiť. Nuž, nechajme sa prekvapiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu