Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Marika Gombitová: Tajné dueto s Mekkym!

Marika Gombitová sa po 10 rokoch vracia na scénu.
Marika Gombitová sa po 10 rokoch vracia na scénu.

BRATISLAVA - V tichosti a nenápadne sa na slovenskú popovú scénu vracia jej nekorunovaná kráľovná Marika Gombitová (48). Jedna z našich najtalentovanejších speváčok pred pár dňami nahrala priamo vo svojom byte novú skladbu - dueto so spevákom Mirom Žbirkom (52).

"Marika sa znovu ukázala ako ozajstná profesionálka. Bola stopercentne pripravená a za pol hodiny naspievala šesť verzií pesničky bez jedinej chybičky," teší sa z Marikinho nečakaného návratu jej dvorný textár Kamil Peteraj.

Zlomiť Mariku Gombitovú, aby po desaťročnej odmlke opäť vzala do rúk mikrofón a spievala svojmu stále vernému publiku, nebolo jednoduché. Trojici mužov - Mirovi Žbirkovi, Kamilovi Peterajovi a Dodovi Šuhajdovi (speváčkin manažér)- trvalo dva týždne intenzívneho telefonovania, kým získali jej súhlas. "Najprv sme Marike poslali demonahrávky. Už tie sa jej veľmi páčili, a zrejme preto sa nakoniec rozhodla ponuku prijať," hovorí Žbirka.

Vo štvrtok 25. augusta preniesli do jej dvojizbového petržalského bytu aparatúru a zriadili v ňom malé nahrávacie štúdio. "Marika sa predviedla v skvelej forme. Tým, že nevystupuje na koncertoch, má úplne dokonalý hlas. Vidno, že ona na sebe neustále pracuje a dodnes neprestala spievať. Očarila ma rovnako ako pred mnohými rokmi, keď som ju počul po prvý raz. V jej hlase je niečo citové, čo ma vždy dostane," zdôveruje sa Mekky, ktorý dueto s Marikou dá na svoj nový album. Podľa zistení Nového Času sa však táto skladba stane aj titulným songom k pripravovanému markizáckemu seriálu Medzi nami.

Hudbu k duetu Tajnosľubná zložil Mekky Žbirka, text napísal Kamil Peteraj. "Marika - tak ako vždy - našla v texte aj skryté motívy. Všetkých šesť verzií pesničky mala perfektne premyslených, spievala bezchybne, bez akéhokoľvek zaváhania," chváli Peteraj kvality speváčky, ktorá je po vážnej dopravnej nehode už 25 rokov pripútaná na invalidný vozík.

Marika Gombitová však zrejme nenaspieva len toto dueto. V zákulisí šoubiznisu sa hovorí aj o tom, že pripravuje vianočný song a jej hlas dokonca zaznie aj na pripravovanom CD Vaša Patejdla s výberom najlepších hitov z muzikálu Adam Šangala. Všetko teda nasvedčuje tomu, že táto vynikajúca speváčka chystá naozaj bombastický comeback na popovú scénu. Čo na to hovorí samotná speváčka, dočítate sa v piatkovom vydaní Nového Času.

Krutý osud
V 70. rokoch patrila M. Gombitová k najslávnejším a najžiadanejším speváčkam, vypredávala koncertné sály a žala úspech za úspechom. Zlom prišiel 1. decembra 1980. Po ťažkej autonehode speváčka ochrnula od siedmeho stavca nadol. Absolvovala rehabilitáciu a po pol roku už vystupovala na Bratislavskej lýre. Naspievala ešte niekoľko hitov, no definitívne sa odmlčala po práci na albume Zostaň (1994).

Sólová diskografia
1979 - Dievča do dažďa
1981 - Môj malý príbeh
1982 - Slnečný kalendár
1983 - Mince na dne fontán
1984 - No. 5
1986 - Voľné miesto v srdci
1987 - Ateliér duše
1990 - Kam idú ľudia
1994 - Zostaň

Ocenenia
1977 - Bratislavská lýra - zlatá s Modusom
1978 - Bratislavská lýra – zlatá
1979 - Bratislavská lýra - strieborná
1980 - Bratislavská lýra - bronzová s J. Lehotským
1999 - Slávik - bronzový
2000 - Slávik - strieborný
2001 - Slávik - strieborný
2002 - Slávik - strieborný
2003 - Slávik - 4. miesto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu