Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vrah Lennona: Chcel zabiť aj McCartneyho a Elizabeth Taylor!

Mark David Chapman, vrah Johna Lennona Zobraziť galériu (6)
Mark David Chapman, vrah Johna Lennona

LONDÝN - Mark David Chapman, vrah hudobníka Johna Lennona zo skupiny The Beatles priznal, že mal zoznam známych osobností, ktoré mal v pláne zastreliť. Bývalého "beatlesáka" si vybral preto, lebo bol podľa jeho slov najdostupnejší.

"Mal som vybratých ľudí a on bol prvým na zozname. Zdal sa mi najprístupnejší," povedal muž, ktorému rada pre podmienečné prepúšťanie v newyorskej väznici Attica Correctional Facility pred necelými dvoma týždňami zamietla jeho v poradí šiestu žiadosť o prepustenie. Medzi jeho "vyvolenými" boli herečka Elizabeth Taylor, americký komik Johnny Carson, bývalý Lennonov kolega z The Beatles Paul McCartney, herec, režisér a producent George C. Scott či americký prezident Ronald Reagan. "Ak by to nebol Lennon, tak by to bol niekto iný," dodal.

Chapman môže najbližšie o podmienečné prepustenie požiadať v roku 2012. V roku 2008 tvrdil, že mu je ľúto, čo spravil a po rokoch už pozná hodnotu ľudského života. Proti jeho prepusteniu bola okrem miliónov fanúšikov Johna Lennona aj 77-ročná vdova Yoko Ono. Podľa nej by 55-ročný Chapman po prepustení nebol v bezpečí, ak by sa voľne pohyboval po uliciach. Bezpečne by sa však necítila ani ona s rodinou.

Mark David Chapman zastrelil Johna Lennona pred takmer 30 rokmi, konkrétne 8. decembra 1980 v New Yorku. Odsúdili ho na doživotie s možnosťou podmienečného prepustenia po 20 rokoch. Držia ho v špeciálnej cele. Pracuje ako pomocník, čistí kancelárie a asistuje spoluväzňom v knižnici. Napriek pár násilnostiam zo začiatku trestu sa od roku 1994 príkladne správa. Lennon by v októbri oslávil 70. narodeniny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu