Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Mala si objednať vraždu milencovej matky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Vraždu matky svojho milenca si mala objednať Erika (45) z obce Pohranice pri Nitre. Svoju vinu však popiera. Tvrdí, že údajní najatí vrahovia sú kriminálnici a vydierali ju, aby dostali peniaze.

Vydatá Erika mala takmer trojročný mimomanželský vzťah so synom (36) pani Edity z Nitry. Tvrdila, že je rozvedená, ale od manžela a dcéry nikdy neodišla.

V snahe získať podiel na rodinnom dome, v ktorom pani Edita bývala s dvoma synmi, mala si objednať u dvoch mužov najprv jej zastrašenie a neskôr vraždu. Mala im za to vyplatiť 4 700 eur.

Obžalovaná pracovala v nitrianskej nemocnici, kde sa zoznámila s Máriom (24), ktorý tam bol vtedy hospitalizovaný. Pôvodne mal obeť len zastrašiť a donútiť ju k prepísaniu časti majetku na Eriku. Neskôr údajne s komplicom dostal pokyn matku milenca zavraždiť. Najatým vrahom Erika peniaze vyplácala postupne.

S Máriom opakovane komunikovala osobne aj telefonicky. Mala mu dať dokonca písomné pokyny, ako má postupovať. Priateľova matka sa údajne v minulosti dusila cukríkom. To sa malo teraz zopakovať tak, že páchatelia mali dať žene cukrík a potom jej na tvári pridržať podušku, aby nemohla dýchať.

Poškodená pani Edita pre médiá povedala, že o vražednom zámere synovej milenky sa dozvedela až od policajtov. I to, že najatí násilníci údajne tri týždne sliedili okolo domu a sledovali ju. Synovi vraj vo vzťahu nebránila. Až neskôr, keď sa dozvedela, že Erika je vydatá.

Pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici sa dnes začalo hlavné pojednávanie. Erike za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v štádiu prípravy hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu