Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Prepustenie Lennonovho vraha? Yoko Ono protestuje!

Yoko Ono Zobraziť galériu (4)
Yoko Ono (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Yoko Ono opäť protestuje proti prepusteniu muža, ktorý pred takmer 30 rokmi zavraždil jej manžela - Johna Lennona. Mark David Chapman zastrelil bývalého člena skupiny The Beatles 8. decembra 1980 a odsúdili ho na doživotie.

Možnosť na podmienečné prepustenie pre neho prišla už po šiesty raz, no Ono doteraz vždy poslala Rade pre podmienečné prepúšťanie list. "Jej názor sa nezmenil," povedal jej advokát Peter Shukat. Neprezradil však, či ide o ten istý list, aký posiela Rade každé dva roky.

"Bojím sa, že sa vráti späť tá nočná mora, chaos a zmätok. Ja, ani Johnovi dvaja synovia, sa nebudeme cítiť bezpečne po zvyšok našich životov," uviedla Ono v predchádzajúcom liste. Dodala tiež, že ani Chapman by nebol v bezpečí, ak by sa opäť pohyboval po uliciach.

Chapmana držia v špeciálnej cele oddelenej od zvyšku väzňov. Pracuje ako pomocník, čistí kancelárie a asistuje spoluväzňom v knižnici. Napriek pár násilnostiam zo začiatku trestu má od roku 1994 príkladné správanie. Predseda združenia na ochranu práv väzňov Robert Gangi pochybuje, že Chapmana prepustia najmä pre verejné pobúrenie, ktoré by to vyvolalo.

"Vzhľadom na to, že spáchal takýto trestný čin a zabil jednu z najslávnejších a najmilovanejších osobností sveta, je veľmi nepravdepodobné, že traja členovia Rady pre podmienečné prepúšťanie sa zhodnú na jeho pustení na slobodu," uviedol. Lennon by v októbri oslávil 70. narodeniny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu