Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zhúlený Lennon skončil na súde, Yoko schováva fotky

Yoko Ono Zobraziť galériu (7)
Yoko Ono (Zdroj: keystone)

NEW YORK - Vdova po Johnovi Lennonovi Yoko Ono (75) chce za každú cenu zabrániť premietaniu dokumentárneho filmu, v ktorom legendárny hudobník vystupuje pod vplyvom drog. Slávny bítl fajčí pred kamerou marihuanu a uvažuje o možnosti dať vtedajšiemu prezidentovi USA Richardovi Nixonovi do čaju halucinogénnu drogu LSD.

Deväť hodín doteraz neznámych čiernobielych záberov nakrútili vo februári 1970, len pár týždňov pred rozpadom Beatles. Na 24 kazetách sú zaznamenané tri dni Lennonovho života. Hudobník na nich skladá piesne Remember a Mind Games, tiež otvorene hovorí o užívaní drog. Niektoré scény sú vraj „veľmi intímne a neobmedzené konvenciami“. Názor vdovy podporuje aj hudobný časopis Rolling Stone - podľa neho ide o „strašné zábery Johna Lennona, ktoré by ste nemali nikdy vidieť“. Pásky momentálne vlastní Yoko Ono, za ich majiteľa sa však považuje združenie World Wide Video z Massachusetts, ktoré zbiera všetko, čo zachytáva Beatles.

Spolok vdovu zažaloval za zasahovanie do autorských práv. Zábery v Lennonovom anglickom sídle nakrútil Anthony Cox pre plánovaný dokument Portrét. Cox bol manželom Ono predtým, ako sa v roku 1969 vydala za Lennona. Združenie od neho kúpilo práva na film v roku 2000 za vyše milióna dolárov. Dvojhodinový zostrih chce premietať v kinách pod názvom Tri dni v živote. Premiére minulý rok na poslednú chvíľu zabránil zásah právnikov Yoko Ono. Súd o pásky sa začne 30. apríla v Bostone.

Zábery s vyhúleným Johnom Lennonom chce jeho manželka ukryť pred svetom.
Zhúlený Lennon skončil na
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Profimedia)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu