Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Yoko Ono stiahla žalobu za zneužitie "Imagine"

Yoko Ono Zobraziť galériu (3)
Yoko Ono

LONDÝN - Yoko Ono, vdova po legendárnom hudobníkovi Johnovi Lennonovi, a nahrávacia spoločnosť EMI stiahli žalobu za porušenie autorského práva. Umelkyňa a vydavateľstvo obvinili tvorcov dokumentu Expelled: No Intelligence Allowed (2008), že bez povolenia použili 15-sekundový úryvok slávnej piesne Imagine.

Informovali o tom zástupcovia Fair Use projektov právnickej fakulty Stanfordskej univerzity (Stanford Law School). Fair Use Projects založili v roku 2006, aby chránili "kreatívnu slobodu" umelcov.

"Bolo podľa nás od začiatku jasné, že naši klienti mali právo použiť časť Imagine, ako to urobili, a sme šťastní, že sme ho obhájili," vyhlásil Anthony Falzone, profesor práva na Stanfordskej univerzite a hlavný radca pre spoločnosť Premise Media, ktorá film produkovala. Dodal, že legendárna pieseň sa neobjaví na DVD verzii dokumentárnej snímky, pretože rozhodnutie stiahnuť žalobu prišlo neskoro.

Yoko Ono aj EMI odstúpili od svojich nárokov po tom, čo v júni okresný súd v New Yorku a po vyše mesiaci aj newyorský najvyšší súd rozhodli, že žalobcovia nemôžu žiadať zákaz premietania snímky. Film Expelled: No Intelligence Allowed je o údajnej diskriminácii vedcov a učiteľov, ktorí podporujú náuku o stvorení sveta vyššou mocou ako alternatívu k Darwinovej evolučnej teórii.






John Lennon - Imagine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu