Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Jennifer Lopez pobúrila Grékov: Je to ako facka!

Jennifer Lopez Zobraziť galériu (10)
Jennifer Lopez (Zdroj: SITA)

NIKÓZIA - Americká speváčka a herečka Jennifer Lopez (40) vstúpi na zamínované diplomatické pole. Rozhodla sa totiž, že zaspieva na severe Cypru, ktorý patrí pod tureckú vládu. Tým si však pohnevala tisíce cyperských Grékov.

Jennifer Lopez vystúpi 24. júla pri príležitosti otvorenia luxusného hotela v severnej časti Cypru. Podľa cyperských Grékov je to facka do tváre ľuďom, ktorí museli v roku 1974 počas tureckej invázie zo severu ostrova utiecť. Lopez oslávi ten istý deň svojej 41. narodeniny.

Na internetovej sociálnej sieti Facebook požadujú tisíce ľudí, aby latinskoamerická hviezda svoje vystúpenie zrušila. Usporiadatelia však tvrdia, že na otvorení hotela v cene 220 miliónov dolárov (takmer 174 miliónov eur) určite zaspieva. Podľa miestnych novín dostane Lopez za svoje vystúpenie tri milióny dolárov (vyše 2 milióny eur).

Cyprus je rozdelený od roku 1974 po tureckej invázii do severnej časti, ktorá nasledovala po pokuse o štátny prevrat vedený cyperskogréckymi nacionalistami a podporovaný Aténami, ktorého cieľom bolo pripojiť ostrov ku Grécku. Hranice rozdeleného ostrova stráži najdlhšie slúžiaca mierová misia OSN. Severný Cyprus uznáva ako oddelený štát iba Turecko.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu