Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Záhadná smrť člena Slipknotu Paula Graya!

Paul Gray Zobraziť galériu (3)
Paul Gray

LOS ANGELES - Na základe pitvy basgitaristu heavy metalovej skupiny Slipknot Paula Graya lekári neurčili príčinu jeho smrti. Polícia uviedla, že pitva nepotvrdila cudzie zavinenie či úraz. Prečo 38-ročný hudobník nečakane skonal tak určia až toxikologické testy, ktorých výsledky budú známe o 4 až 6 týždňov.

Telo jedného zo zakladajúcich členov formácie Slipknot našiel v pondelok zamestnanec hotela na predmestí Des Moines v štáte Iowa po tom, čo do hotela volal jeden z jeho príbuzných. Hudobník bol v tom čase mŕtvy už niekoľko hodín. Gray bol jedným zo zakladajúcich členov skupiny, ktorá vznikla v roku 1995 v Iowe.

Úspešnú kariéru odštartovali debutovým albumom Slipknot z roku 1999, ktorého sa predalo vyše milión kópií. Ich štvrtý štúdiový album All Hope Is Gone sa dostal na prvú priečku amerického albumového rebríčka Billboard 200 a ovládol aj rebríčky v Austrálii, Kanade, na Novom Zélande, v Rakúsku, Fínsku, Švédsku a Švajčiarsku. Kapela si vyslúžila sedem nominácií na hudobné ceny Grammy, z ktorých jednu v roku 2006 premenila na víťazstvo, keď ju v kategórii Najlepší metalový výkon ocenili za skladbu Before I Forget.

Podľa zostávajúcich ôsmich členov kapely bol Gray mužom s veľkým srdcom, ktorý reprezentoval všetko, čo muzikanti milujú na skupine. Členovia Slipknot sa stretli v utorok na tlačovej konferencii, počas ktorej na sebe výnimočne nemali pre nich typické masky. Pridala sa k nim aj Grayova manželka Brenna, ktorá s Grayom čaká dievčatko.

"Paul bol môj manžel, úžasný človek a chcem, aby si ho ľudia takto pamätali. Takýto bude aj pre svoju dcéru," uviedla Brenna Gray. "Stratili sme svojho brata a svet je dnes bez neho chudobnejší. Jeho život môžem zhrnúť do jediného slova - láska," povedal spevák Slipknot Corey Taylor.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu