Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kristinin odchod do Osla: Hrozí, že tam nepoletí!

Kristína možno do Osla nepoletí. Zobraziť galériu (6)
Kristína možno do Osla nepoletí.

BRATISLAVA – Ešte nikam neodišli a už sa črtajú prvé problémy! Kristína Peláková (22), víťazka slovenského národného kola Eurovision Song Contest 2010, už balí kufre do Osla. Zajtra ráno by mala spolu so svojím tímom a štábom STV odísť do Nórska na pesničkovú súťaž. Hrozí však, že sa nikam nepoletí.

Mladá speváčka Kristina, ktorá ide Slovensko reprezentovať na súťaž skladieb Eurosong 2010 s piesňou Horehronie, má naplánovaný odchod do Nórska na sobotu ráno. Zhruba okolo piatej  by sa mala spolu so svojím tímom zhromaždiť pred budovou STV, odkiaľ odchádzajú na letisko do Budapešti. Ich odlet - smer Oslo, je naplánovaný na cca 11:00.

Do poslednej chvíle však nie je isté, či nasadnú na palubu. Dôvodom je vyčíňajúci vulkán na Islande. Konkrétne sopečný mrak, ktorý už niekoľko týždňov komplikuje leteckú dopravu mnohým krajinám v Európe. Práve v týchto dňoch sa tmavý oblak posúva smerom na Nórsko, čo by mohlo zapríčiniť zrušenie letov. A v konečnom dôsledku aj to, že by slovenská posádka do Osla nedorazila včas.

Topky.sk preto zisťovali, čo by štáb v prípade komplikácií s letom robil.  "Ak kvôli sopečnému mraku nebude môcť lietadlo so slovenskou eurovíznou reprezentáciou odletieť, máme pripravenú náhradnú dopravu mikrobusmi," povedal nám PR manažér Jednotky Martin Kontúr.

Toto krízové riešenie prepravy však môže spôsobiť problémy. Kristína má prvú skúšku v Oslo naplánovanú na nedeľu 12:30, čo by v prípade zrušenia letu určite nestihla. Veď iba cesta autom trvá z Bratislavy do hlavného mesta Nórska zhruba 20 hodín. Ostáva teda iba dúfať, že sopečný prach speváčke a celému tímu neskomplikuje cestu na sever. Kristína sa so skladbou Horehronie predstaví v prvom semifinálovom kole 25.mája ako štvrtá v poradí.

FOTO: Mapa sopečného prachu z 12. mája. Červenou sú označené miesta, kam môže popol zasiahnuť. Čierna farba zobrazuje predpokladanú koncentráciu popola, ktorá presahuje stanovené normy.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu