Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nepoučiteľná Kristina: Odíde z Osla s hanbou?!

Speváčka Kristina. Zobraziť galériu (5)
Speváčka Kristina.

BRATISLAVA – Už o mesiac sa rozhodne o najlepšej európskej piesni tohto roka. Slovensko bude na Eurosongu reprezentovať Kristína Peláková (22) alias Kristina so skladbou Horehronie. Ako sme sa v súvislosti s interpretkiným vystúpením dozvedeli, prekvapivo chce vsadiť na neosvedčenú kartu!

Na Slovensku po slovensky a v Osle tiež! Speváčka Kristina nás bude na Eurovízii reprezentovať s čisto slovenskou verziou skladby Horehronie. Môže to však mať háčik. Na rodný jazyk totiž stavili minulý rok aj Nela Pocisková a Kamil Mikulčík, čo nedopadlo najlepšie. Hoci si ich pieseň Leť tmou v Moskve našla fanúšikov, v celkovej tabuľke skončili na spodných priečkach. 

Nie je teda riskantné zopakovať rovnaký postup aj teraz? „Nezdá sa nám ako hazard ísť na Eurosong 2010 do Osla s čisto slovenskou verziou. Zahraničné reakcie na pieseň Horehronie a celkové pódiové stvárnenie sú viac než pozitívne. Pieseň má hitový potenciál aj v slovenčine,“ myslí si autor hudby Martin Kavulič.

Zaujímavé však je, že vo svojom vyjadrení si ponechal zadné vrátka. „Pracuje sa aj na anglickej verzii, takže to nie je úplne uzavreté,“ tvrdí Kavulič. Zástupcovia STV pritom už koncom marca záväzne prihlásili do súťaže slovenskú verziu, takže k zmenám už dôjsť nemôže.

Kristina vystúpi v Osle s Horehroním 25. mája a Slovákom nezostáva nič iné, len jej držať palce. A dúfať, že iným hlasujúcim národom sa naša pieseň zapáči. V roku 2007 sa napríklad Srbke Marii Serifovič podarilo vyhrať so skladbou Molitva (Modlitba) v rodnom jazyku. Môže sa niečo podobné podariť aj Kristine? Vyjadrite svoj názor v ankete pod článkom.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu