Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Budú dražiť luxusný nábytok vytvorený pre M. Jacksona!

Michael Jackson Zobraziť galériu (8)
Michael Jackson

LOS ANGELES - Luxusný nábytok, navrhnutý pre popového speváka Michaela Jacksona, ide do dražby. V aukcii, ktorá sa uskutoční v júni, sa objaví 22 originálnych kúskov výrazne zdobeného nábytku, ktoré si spevák objednal do bytu, v ktorom mal žiť počas koncertov v Londýne. Krátko pred koncertnou sériou ale Jackson vlani v júni zomrel.

Medzi draženými predmetmi je napríklad kožená sedačka vykladaná kryštálmi a zdobená zlatými lístkami. V kolekcii od talianskeho výrobcu luxusného nábytku Colombostile je aj pár červených sedačiek so zlatou výšivkou orla alebo kresielko v dizajne levovej kože.

Podľa odhadov by mohli byť jednotlivé kusy predané za 16.500 až 150.000 dolárov (až  206 475 eur).

Päťdesiatročný Jackson zomrel vlani 25. júna v Los Angeles na predávkovanie sedatívami. V tej dobe sa chystal na návrat na pódiá v rámci série koncertov pod názvom This Is It. Bol často vyčerpaný a nemohol spať.

Jacksonov osobný lekár Conrad Murray čelí obvineniu zo zabitia z nedbanlivosti. Murray tvrdí, že je nevinný. Aukcia nábytku pre Jacksona sa uskutoční v deň prvého výročia spevákovej smrti v Las Vegas. Nábytok bude predtým vystavený v Írsku a Las Vegas.

Verejnosť sa tak bude môcť dozvedieť, ako mohlo vyzerať Jacksonove londýnske útočisko. Dražiť sa bude aj niekoľko desiatok ďalších Jacksonových memorabílií.

Napríklad bunda z videoklipu Beat It, ďalší pár z jeho povestných bielych rukavíc alebo obrazy zo spevákovho kalifornského ranča Neverland.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu