Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V Británii vydražia dve Hitlerove kresby

Adolf Hitler
Adolf Hitler

LUDLOWE - Dve skice od Adolfa Hitlera, zobrazujúce mladú nahú ženu a tvár staršej ženy, možno jeho matky, ponúknu na aukcii 2. marca v anglickom Ludlowe.

"Akt prekvapivo nemá namaľovanú tvár. Nie je to preto, lebo by nevedel robiť tváre, pretože namaľoval inú tvár staršej ženy, ktorá by mohla byť jeho matkou. Nie je tam žiadna tvár možno preto, lebo Hitler videl ľudí iba ako neživé objekty," domnieva sa obchodník s umením Richard Westwood-Brookes. "V tom čase sa snažil dostať na umeleckú vysokú školu a experimentoval s viacerými štýlmi a maľba nahej ženy bola požadovaná schopnosť," dodal.

Hitler vytvoril kresby začiatkom 20. storočia vo Viedni. Tvár ženy na kresbe sa podobá na fotografie Hitlerovej matky a vznikla rok po jej úmrtí. Portrét má rozmery približne 30,5 centimetra krát 20 centimetrov a podľa Westwood-Brookesa to "nie je zlá kresba". Akt má rozmery zhruba 25,5 centimetra krát 17,8 centimetra a autor ho zrejme namaľoval do skicára. Informoval o tom denník Daily Telegraph na svojej webovej stránke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu