Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Husárová prehovorila: Prečo som vypovedala v „prospech“ Žitného!

Veronika Husárová a Rastislav Žitný Zobraziť galériu (7)
Veronika Husárová a Rastislav Žitný

BRATISLAVA – Po roku aj pol opäť ožila kauza tragickej autonehody! V pondelok sa totiž v Malackách konalo hlavné pojednávanie, na ktorom nechýbal Rastislav Žitný (33), rodičia usmrteného Tomáška Žilavého († 5), očití svedkovia autonehody a moderátorova bývalá partnerka z Let´s Dance 2 Veronika Husárová (23). A práve jej výpoveď pred súdom mnohých pobúrila.

Najkrajšia Slovenka roku 2007 poskytla na súde svedectvo, ktoré podporilo Žitného tvrdenie o omdletí. Podľa moderátorových slov mal problémy s chrbticou a v inkriminovanom momente, kedy vrazil do rodinky cyklistov, na zhruba dve sekundy stratil vedomie.

Tým Veronika Husárová mnohých pobúrila. Topkám sa preto rozhodla poskytnúť exkluzívny rozhovor, v ktorom vysvetlila dôvod, prečo pred súdom povedala to, čo povedala. A dozvedeli sme sa oveľa viac!

topky.sk: Čo ste presne povedali pred súdom?

V.H.: Hovorila som o čase generálnej skúšky na Let´s Dance 2. Tiež o Rasťových zdravotných problémoch. Ako jeho tanečná partnerka som totiž o nich vedela. Nebolo žiadnym tajomstvom, že mal problémy s chrbticou, na ktoré sa sťažoval čoraz častejšie. Zvažoval aj odstúpenie z tanečnej súťaže. O tom som vedela ja, aj celý štáb. Rasťo sa o nich tiež vyjadroval v médiách. Dokonca sa mu počas jedného tréningu zahmlilo pred očami. Pred súdom som povedala iba skutočnosti, ktoré sú pravdivé a podložené faktami. Keby som tak neurobila, tak je to po prvé trestný čin, a po druhé som človek, ktorý má svedomie. Je mi nesmierne ľúto, čo sa stalo. Môže sa to stať každému z nás. Či vám, alebo mne. Aj ja mám mladšiu sestru a sama každý deň sadám za volant. Na celú vec sa snažím pozerať z oboch strán. Nikoho nechcem odsudzovať ani súdiť. No ani brániť a zastávať. Každý si je za svoje činy zodpovedný sám. Či už pred sebou samým, pred ostatnými, pred súdom a v neposlednom rade pred Bohom.

topky.sk: Týmto tvrdením ale môžete výrazne zamiešať kartami vo verdikte súdu. Podporujete tým vyjadrenia Rasťa Žitného, že mohol počas jazdy naozaj omdlieť. To totiž do istej miery popiera vyjadrenia Tomáškovho otca Milana Žilavého, podľa ktorého vraj Žitný za volantom telefonoval. Očití svedkovia dokonca tvrdia, že sa bývalý moderátor rútil zo zákruty veľkou rýchlosťou.

V.H.: Ja som vedľa Rasťa nesedela, keď šoféroval. Nebola som ani svedkom nehody. Neviem, čo sa v osudnú chvíľu stalo. Nemôžem nič potvrdiť ani vyvrátiť. Pred súdom som sa iba vyjadrila k téme, ku ktorej mám kompetencie. To, že mal Rasťo zdravotné problémy, je fakt. Či omdlel za volantom, neviem. To musia posúdiť odborníci.

topky.sk: Aký máte teraz s Rasťom Žitným vzťah?

V.H.: Je to človek, s ktorým ma spája moja minulosť.

topky.sk: Prečo ste vy ako jediná spomedzi ľudí z Let ´s Dance 2 vypovedali pred súdom?

V.H.: Ja nerozhodujem o tom kto je a kto nie je predvolaný pred súd. Ja som predvolaná bola.

topky.sk: Prečo sa podľa vás na súd nedostavila Žitného expriateľka Lucia Hablovičová? Predvolaná totiž bola...

V.H.: Neviem, z akého dôvodu neprišla. Je to jej súkromná záležitosť. Ja som sa vypovedať rozhodla. A nemala som najmenší dôvod odmietnuť ísť pred súd.

topky.sk: Išli ste niekedy s Rasťom v aute? Ako šoféroval?

V.H.: Viezol ma iba raz. Bol dobrý vodič. Je pre mňa nepochopiteľné, čo sa stalo.

topky.sk: Čo si myslíte o tom, že vyrazil zo Sološnice iba krátko pred tým, než mala byť generálka?

V.H.: K tomu sa ja vyjadriť neviem.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu