Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Žitnému sa za mreže nechce, už podal odpor!

Rasťo Žitný a päťročný Tomáško
Rasťo Žitný a päťročný Tomáško

BRATISLAVA – Obhajca exmoderátora Rasťa Žitného podľa očakávania podal odpor voči trestnému rozkazu malackého okresného súdu. Ten jeho klientovi vymeral trest 2,5 roka väzenia. Trestný rozkaz sa tak odporom ruší a v celej kauze Žitného havárie, pri ktorej zahynul päťročný Tomáško Žilavý, bude hlavné pojednávanie.

"Odpor sme podali preto, že sa nestotožňujeme s rozhodnutím súdu, považujeme ho za predčasné," uviedol dnes Žitného advokát Ladislav Kuruc. "Nádejame sa, že dokazovanie prinesie iné svetlo do tohto prípadu, než to, ktoré sa voči môjmu klientovi prezentuje v médiách," dodal advokát.

Žitného obvineného v neprávoplatnom rozkaze uznal súd 30. decembra vinným z usmrtenia a ublíženia na zdraví. Dva a pol roka väzenia si mal podľa neho odpykať vo väznici s najnižším stupňom stráženia. Žitnému v trestnom rozkaze súd ukladal aj zákaz šoférovania na päť rokov. Poškodeného otca malého Tomáška s nárokom na náhradu škody odkázal súd na občianske súdne konanie.

Tragická nehoda sa stala ešte 29. júna 2008 krátko po 13:00 na ceste medzi Rohožníkom a Pernekom v okrese Malacky. Žitný na svojom Audi prešiel v pravotočivej zákrute do protismeru a zrazil dvoch cyklistov. Pri nehode zranil otca, malý Tomáško po prevoze do nemocnice podľahol vážnym zraneniam. Samotný Žitný skončil s vážnymi zraneniami, z ktorých sa doteraz lieči.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu