Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Superstaristka Šulíková: Ďalší podvod v Eurosongu! Pykajú za to iní!

Barbora Šulíková. Zobraziť galériu (5)
Barbora Šulíková.

BRATISLAVA – Musela by odísť! Ak by speváčka Barbora Šulíková (19) vo včerajšom kole Eurosongu postúpila, organizátori by ju zo súťaže vylúčili. Pieseň Čelný náraz totiž verejne prezentovala už v júli minulého roku!

Kapela Hrdza nie je jediná! Folkové zoskupenie muselo súťaž opustiť, hoci v prvom štvrťfinále skončilo na prvom mieste. Ich pieseň bola totiž verejne prezentovaná už pred 1. októbrom 2009. Rovnaké previnenie má na konte aj Barbora Šulíková.

Mladá speváčka totiž už v júli na festivale v Podhájskej spievala pieseň Čelný náraz a publiku dokonca povedala, že je to jej obľúbená skladba. Napriek tomu pri prihlásení do Eurovision Song Contest 2010 podpísala vyhlásenie, že pieseň pred 1. októbrom nikde neodznela!

„Anonymné upozornenie na túto skutočnosť sme dostali v piatok v noci. Písomné vyhlásenie interpreta a autorov hudby sme obdržali v pondelok ráno. Konštatujú v ňom, že pieseň Čelný náraz prihlásili do súťaže v dobrej viere a skutočnosť verejnej prezentácie na letných festivaloch si neuvedomili. Prehlásili, že z ich strany nešlo o úmyselné porušenie pravidiel,“ vyjadril sa PR manažér STV Martin Kontúr.

Barbora nakoniec s touto piesňou nepostúpila. V esemes hlasovaní skončila na šiestom mieste s necelými desiatimi percentami. „V prípade postupu by bola z ďalších kôl diskvalifikovaná,“ zaujala nekompromisné stanovisko STV. Isté je, že vďaka Barborinej „zábudlivosti“ nemohol predviesť svoju tvorbu iný interpret. Do Eurosongu sa totiž prihlásili stovky interpretov a autorov hudby, pričom do štvrťfinálových kôl ich mohlo postúpiť len 60. Dúfajme, že Hrdza a Barbora Šulíková boli posledné prípady, kedy neboli dodržané pravidlá.  

Barborinu pieseň si môžete vypočuť TU.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu