Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Top udalosť roka 2009: Toto Slovákov „dostalo“!

Naj momenty uplynulého roka Zobraziť galériu (12)
Naj momenty uplynulého roka

BRATISLAVA – A máme tu posledný deň v roku! Čas najvhodnejší na analyzovanie najzaujímavejších a najsledovanejších udalostí roka. Topky.sk vám prinášajú niektoré z nich. Toto všetko sme tento rok zažili:

 

 

 

 

 

Tieto celebrity nás v uplynulom roku navždy opustili:

Top udalosť roka 2009:
Zobraziť galériu (12)

Waldemar Matuška (†76)

V máji navždy odišiel český spevák Waldemar Matuška. Umelec zomrel na Floride na zlyhanie srdca. Preslávil sa najmä v 60. - 80. tych rokoch vďaka svojím hitom a povahe "buriča." Spevák spolupracoval s mnohými českými stálicami, a tak sa netreba čudovať, že jeho smrť ich poriadne zaskočila.

Top udalosť roka 2009:
Zobraziť galériu (12)

Smrť Micheala Jacksona (†50)

V júni tohto roka zlyhalo srdce aj jednej z najznámejších legiend svetovej hudobnej scény. Kráľ popu si získaval fanúšikov počas celej doby svojho hudobného pôsobenia. Paradoxne vtedy, keď chystal veľký „comeback,“ navždy z tohto sveta odišiel. Na celom svete sa rozpútala „Jacksonmánia“ a na jeho mene ryžovali mnohí. Aj na Slovensko sa dostal film That´s it, ktorý zachytával jeho posledné chvíle života. 

Top udalosť roka 2009:
Zobraziť galériu (12)

Smrť Patricka Swayzeho (†57)

V septembri vypustili slzy tisícky žien na celom svete. Dievčenský idol, ktorý sa preslávil najmä filmami Duch a Hriešny tanec, nezvládol boj so zákernou rakovinou. Herec dlho bojoval aj s alkoholom a pravdepodobne aj toto „napomohlo“ zhoršenému zdravotnému stavu a následnej smrti.

 

Tieto celebrity v uplynulom roku hviezdili:

Top udalosť roka 2009:
Zobraziť galériu (12)

OTO 2008 – absolútny víťaz Mário „Kuly“ Kollár

Tohtoročné odovzdávanie cien Osobnosť Televíznej Obrazovky bolo rozpačité. Zásluhu na tom má líder skupiny Desmod, ktorý ocenenie "absolútny OTO" drzo odignoroval. Sošku namiesto neho preberal manažér skupiny. Nitrianska kapela sa netají tým, že oslavuje po svojom - len v úzkom kruhu najbližších. A tak to bolo aj teraz! Spevák to však s oslavami prehnal a ešte opitý si sadol za volant. Polícia zakročila a vzala mu vodičský preukaz. Kuly si tak "vyrobil" hneď dvojitý trapas.

Top udalosť roka 2009:
Zobraziť galériu (12)

Slovenské missky – Denisa Mendrejová a Barbora Franeková

Na Slovensku máme každý rok dve súťaže krásy, a teda aj dve krásky pýšiace sa titulom „najkrajšia.“ V tomto roku očarili práve Barbora Franeková a Denisa Mendrejová. Obe našu krajinu reprezentovali na svetových súťažiach krásy a Denise sa podarilo dokonca zoorganizovať vlastnú súťaž.

Top udalosť roka 2009:
Zobraziť galériu (12)

Účasť Slovenska na Eurovision Song Contest – Kamil Mikulčík a Nela Pocisková 

Slovenskí speváci si zmerali svoje sily v národnych kolách súťaže Eurovision Song Contest. Diváci si spomedzi nich vybrali práve Nelu a Kamila, aby reprezentovali našu krajinu na celosvetovom kole v Moskve. Za spomenutie určite stojí fakt, že sa Slovensko po dlhých desiatich rokoch na tejto súťaži ocitlo. 

Top udalosť roka 2009:
Zobraziť galériu (12)

Kráľ a kráľovná tanečného parketu- Juraj Mokrý a Katarína Štumpfová

Tanečná súťaž Let´s Dance má za sebou už tretí ročník súťaže. Paradoxne sa po dvoch ženských víťazkách – Zuzane Fialovej a Michaele Čobejovej podarilo uspieť mužskému pohlaviu - moderátorovi a bývalému rosničiakovi Mokrému. Divákov zaujal až natoľko, že porazil aj favorizovanú Banášovú či Czoborovú.  

Top udalosť roka 2009:
Zobraziť galériu (12)

Slávik 2009

V novembri boli ocenení aj najlepší speváci našej hudobnej scény. V kategórii speváčka uspela Zuzana Smatanová, zo spevákov sa hlasujúcim divákom najviac pozdával Peter Cmorík a jednotkou medzi skupinami sa stal opäť Desmod. Najviac sa v tomto roku páčil hit od Jany Kirschner - Pokoj v duši, zaujala aj skupina Horská chata, ktorá dostala ocenenie Objav roka. Skokanom bola čerstvá mamička Mária Čírova. Zvláštne je, že sa v nomináciách po prvýkrát neocitla stálica hudobnej scény - Marika Gombitová.

Top udalosť roka 2009:
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Peter Frolo)

Prvá Česko Slovenská SuperStar - Martin Chodúr

Pri hľadaní speváckych talentov sa v tomto roku spojili dva národy, aby našli spoločú hviezdu. Stalo sa tak prvýkrát a okolo súťaže sa rozpútal veľký ošiaľ. Víťazom sa stal český interprét Martin Chodúr z Ostravy, ktorého mnohí pokladali od začiatku súťaže za favorita. Martin dokonca získal ocenenie v českom Slávikovi ako Objav roka.

 

Bezpochyby najviac zaujali:

Top udalosť roka 2009:
Zobraziť galériu (12)

Juraj Mokrý – brutálny rozchod, brutálnejšie narážky

V lete nás Juraj spoločne s partnerkou Dianou Mórovou presviedčali o nehasnúcej láske a pár týždňov na to bolo po nej. Herečka vraj „nasadila“ partnerovi parohy. V krachujúcom vzťahu má podľa všetkého prsty herec Tomáš Maštalír. Práve jeho Juraj nešetril a poznámky na jeho adresu si neodpustil pri každom verejnom vyjadrovaní sa.

Top udalosť roka 2009:
Zobraziť galériu (12)

Manželia Mojsejovci – opäť sa predviedli

Podnikateľka Nora Mojsejová počas roka čelila obvineniu z daňového podvodu, jej manžel Braňo sa vrátil k alkoholu. Postavičkám z Perešu sa asi opäť zacnelo po pozornosti médií. Nora sa pár dní po tom, ako prepuklo Braňovo alkoholické šialenstvo, rozhodla podať na súd žiadosť o rozvod. Počas sviatkov si ho však z psychiatrie, kde bol hospitalizovaný, vzala k sebe domov. Ako títo dvaja dopadnú, nik netuší, zrejme ani oni dvaja.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu