Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Porotcovia v SuperStar: Vypláchnu im žalúdky!

Porotcovia Ondřej Hejma, Dara Rolins, Marta Jandová, Paľo Habera Zobraziť galériu (10)
Porotcovia Ondřej Hejma, Dara Rolins, Marta Jandová, Paľo Habera

BRATISLAVA – Pôjdu na koberček! Vulgarizmy, ktoré používali porotcovia SuperStar v jednotlivých zostrihoch z kastingových kôl, nezostali bez povšimnutia. Zaoberá sa nimi Rada pre vysielanie a retransmisiu. Slovenskej Markíze a českej Nove kvôli tomu hrozia pokuty. Ako plánujú v Záhorskej Bystrici zakročiť?

„Toto je na hov.o. Jedno veľké smradľavé hov.o,“ znelo z úst porotcu Paľa Haberu v úvodnom diele Česko Slovenskej SuperStar na margo výkonu jedného zo súťažiacich. „No len sa z toho neposer,“ reagoval zasa na radosť istého speváka z postupu.

Výroky vulgárneho charakteru by sa rozhodne nedali zrátať na prstoch jednej ruky. A rovnako tak ani tie, ktoré mali sexuálny podtón. Nechýbalo ani napodobňovanie orálneho sexu lídrom skupiny Team. Tieto prešľapy v speváckej šou nezostali bez povšimnutia.

"Už sme dostali asi šesť sťažností ohľadom sexuálnych narážok týkajúcich sa vyjadrení porotcov na adresu súťažiacich. Dostali sme aj podnety, ktoré vo všeobecnosti smerovali voči nevhodnému správaniu porotcov k mladším účinkujúcim," uviedol riaditeľ Kancelárie Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) Ľuboš Kukliš.

Podľa jeho slov už prešetrujú relevantnosť sťažností, požiadali o zaslanie videozáznamov, ktoré budú analyzovať. Ak RVR potvrdí, že došlo k porušeniu zákona, bude nasledovať právne konanie. "O možných sankciách je ešte predčasné hovoriť," povedal pre topky.sk. Tie sa však môžu vyšplhať až do výšky 66 000 € (cca. 2 mil. SK).

A tomu chce Markíza rozhodne predísť. "Obsah svojho vysielania TV Markíza pripravuje a spracováva tak, aby nebol porušený zákon o vysielaní a retransmisii," znie oficiálne stanovisko televízie k danej veci. V súvislosti so vzniknutou situáciou nás zaujímalo, či plánuje vedenie dohovoriť porotcom, aby sa pred blížiacimi sa živými prenosmi krotili vo svojich vyjadreniach.

„Strihové epizódy Česko Slovenskej SuperStar boli na rozdiel od live prenosov zostrihané a upravené pred ich odvysielaním. Počas živých prenosov do obsahu nie je možné v takom rozsahu zasahovať. Samozrejme, dramaturg a režisér projektu vopred prekonzultuje s členmi poroty a moderátormi priebeh live prenosov,“ nevylúčili v Záhorskej Bystrici naše informácie o tom, že pôjdu členovia poroty na koberček.

Nechajme sa prekvapiť, ako na to zareagujú samotní členovia poroty. Udržia svoje ostré jazyky na uzde alebo budú v Markíze a Nove platiť pokuty za ich slovné prehrešky? To sa dozvieme už budúci týždeň. Na vtedy sú už totiž naplánované živé prenosy.


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu