Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Spomienkový koncert pre Jacksona asi neodvysielajú: Chcú nekresťanské prachy!

Michael Jackson
Michael Jackson

LOS ANGELES - Zo spomienkového koncertu pre Michaela Jacksona, ktorý sa bude konať 29. augusta v Londýne, pravdepodobne nevznikne televízny špeciál. Ako na svojej internetovej stránke informujú Los Angeles Times, rokovania o televíznych právach medzi spoločnosťou AEG Live a televíznymi sieťami stroskotali.

Spoločnosť, ktorá pripravovala sériu 50 comebackových koncertov This Is It Kráľa popu v Londýne, už niekoľko dní rokuje s televíziami i filmovými štúdiami. Napriek tomu, že ešte v pondelok mala o televízny špeciál záujem NBC, a minulý týždeň svoj záujem prejavili i ďalšie televízne siete, všetkých zarazila požiadavka AEG na 20 miliónov dolárov (asi 14,06 milióna eur) za vysielanie šou, ktorá neprinesie žiadne nové či exkluzívne zábery zosnulého Jacksona. "Toto má mať cenu 20 miliónov dolárov? Bez Michaela Jacksona? Ha!" uviedol zdroj z televíznej siete pod podmienkou anonymity.

AEG sa pôvodne pokúsila predať práva na vysielanie koncertu 29. augusta, teda na narodeniny Michaela Jacksona, čo je v sobotu. Logistické problémy, vrátane faktu, že sobota je dňom s najnižšími televíznymi ratingmi v týždni, ich prinútili stanoviť si, že siete budú koncert vysielať v septembri, keď sa diváci a diváčky vrátia k televíznym obrazovkám. Niektoré siete sa údajne obávali i toho, že koncert bude obsahom príliš podobný dokumentárnemu filmu, ktorý má vzniknúť s použitím záznamov zo skúšok na sériu londýnskych koncertov.

Ako hlavný kandidát na filmové práva sa cez víkend ukázali filmové štúdiá Sony Pictures, ktoré by mali za celosvetové filmové práva na nahrávky AEG zaplatiť sumu vyššiu ako 50 miliónov dolárov (asi 35,15 milióna eur). Podľa magazínu Hollywood Reporter by mali film uviesť v piatok 30. októbra. O réžiu snímky by sa mal postarať Kenny Ortega, ktorý záznam skúšok nakrúcal a postaral sa aj o réžiu Jacksonovej koncertnej šnúry This Is It. Ak by AEG naplnilo svoje predstavy, Ortega by režíroval i televízny špeciál.

Piesne, ktoré mali odznieť na Jacksonových koncertoch, mali podľa pôvodných informácií zaspievať superhviezdy ako Justin Timberlake, will.i.am, či zostávajúci členovia Jackson Five: Jackie Jackson, Tito Jackson, Jermaine Jackson a Marlon Jackson, ich sestra Janet Jackson a ďalší, spolu so skupinou, ktorá s Michaelom Jacksonom skúšala. Na koncerte by mali využiť kostýmy, choreografie i efekty pripravené na spevákovu comebackovú šnúru. Janet Jackson však svoju účasť na plánovanom koncerte poprela.

Michael Jackson, jeden z najpopulárnejších umelcov na svete, známy hitmi ako Thriller, Bad alebo Billie Jean, zomrel 25. júna v Los Angeles vo veku 50 rokov po zlyhaní srdca.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu