Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Naša eurovízna pieseň rozpútala ošiaľ: Prespieval ju Rumun! Po slovensky!

Rumunský spevák Christian Parmac, Kamil Mikulčík a Nela Pocisková. Zobraziť galériu (17)
Rumunský spevák Christian Parmac, Kamil Mikulčík a Nela Pocisková.

BUKUREŠŤ/BRATISLAVA – Slovenská skladba Leť tmou v podaní Kamila Mikulčíka (31) a Nely Pociskovej (18) zaujala rumunského speváka Christiana Parmaca (27) natoľko, že sa ju rozhodol prespievať. Nie však vo svojom rodnom jazyku, ale v slovenčine. Čo ho k tomu viedlo?

Topky.sk na internete objavili nevšedné prevedenie skladby Leť tmou. Namiesto hlasov Kamila Mikulčíka a Nely Pociskovej sa na poslucháčov valí prízvuk, ktorý mierne trhá uši a rozhodne vyčaruje úsmev na tvári. To všetko má na svedomí mladý rumunský spevák z Bukurešti Christian Parmac, ktorý si zvolil umelecké meno Avamon. Topkám sa ho podarilo vypátrať.

Chceli sme vedieť, prečo ho naša skladba, ktorá odznie v dnešnom druhom semifinálovom kole vrcholiacej šou Eurovision Song Contest, zaujala natoľko, že sa ju rozhodol prespievať. V slovenčine! „Skrátka sa mi páči tento jazyk. No ospravedlňujem sa za výslovnosť. Viem, že to nie je najlepšie,“ tvrdí sebakriticky pre topky.sk.

Na slovenskej dvojici Mikulčík & Pocisková sa mu páči to, že sa v porovnaní s inými interpretmi rozhodli skladbu zaspievať na Eurovízii čisto v rodnom jazyku. „Myslím, že by to tak mali urobiť všetci účastníci. Mohlo by sa to zadefinovať v pravidlách,“ zamýšľa sa Christian, ktorý už má s Eurovíziou skúsenosti.

V minulosti sa totiž zúčastnil rumunského kola, kde robil vokály jednému slávnemu spevákovi. „Počas semifinále ho však vyradili, pretože sa prišlo na to, že skladbu okopíroval,“ hovorí dnes už s nadhľadom.

Christian má zatiaľ spev ako koníček. No ako sám tvrdí, je to iba dovtedy, kým zoženie dostatočné množstvo peňazí, aby naštartoval kariéru. „Zháňam sponzorov. Mám nejaké vlastné piesne. Chýbajú mi však financie,“ povzdychol si mladý Rumun, ktorý pozorne sleduje dianie v Moskve, kde v týchto dňoch prebiehajú finálové kolá Eurovision Song Contest.

 

VIDEO: Christian Parmac spieva skladbu Leť tmou po slovensky. Ospravedlňuje sa za zlú výslovnosť.



Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu