Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Eurovízia: Šok pre Čechov – musia ísť domov!

Člen skupiny Gipsy.cz Zobraziť galériu (8)
Člen skupiny Gipsy.cz

MOSKVA - Poznáme prvú skupinu postupujúcich finalistov medzinárodnej súťaže Eurovision Song Contest 2009. Po prvom semifinálovom kole, ktoré sa uskutočnilo v utorok 12. mája v moskovskej Olympic Indoor Arene, do finále postupujú zástupcovia Turecka, Švédska, Izrealu, Portugalska, Malty, Fínska, Bosny a Hercegoviny, Rumunska, Arménska a Islandu.

Česká republika, ktorú zastupovala skupina Gipsy.cz s piesňou Aven Romale, sa nekvalifikovala. Deväť krajín postúpilo vďaka dostatočnému počtu sms hlasov, desiata bola vybratá na základe rozhodnutia medzinárodnej poroty, ktorú tvorili porotcovia európskych štátov. V prvom semifinálovom kole, ktorým sprevádzala dvojica Natalia Vodyanova a Andrey Malakhov, sa hlasovalo za všetky zúčastnené krajiny vrátane Veľkej Británie a Nemecka. Tie patria spolu so Španielskom a Francúzskom medzi najväčších sponzorov súťaže, a majú tak právo na automatický postup do národného finále.

Druhé semifinálové kolo sa uskutoční vo štvrtok 14. mája. Po jedenástich rokoch sa na ňom predstavia aj reprezentanti Slovenska, spevácke duo Nela Pocisková a Kamil Mikulčík. O postup do medzinárodného finále zabojujú s piesňou Leť tmou, ktorú skomponoval Rastislav Dubovský, textovo sa na nej podieľala Anna Žigová s Petronelou Kolevskou Dvojica reprezentantov bude súťažiť s ďalšími 18-imi krajinami, a to s Gréckom, Maďarskom, Slovinskom, Poľskom, Chorvátskom, Írskom, Estónskom, Albánskom, Ukrajinou, Moldavskom Litvou, Azerbajdžanom, Dánskom, Srbskom, Holandskom, Nórskom, Cyprom a Lotyšskom.

Pocisková a Mikulčík zatiaľ absolvovali pódiové skúšky, kde obhájili svoje kvality bez problémov. Oficiálny internetový portál súťaže eurovison.tv informoval, že všetci prítomní boli ohúrení ich hlasovými schopnosťami. „Všetko geniálne musí byť jednoduché,“ reagovala na tlačovej konferencii Denisa Džunková, členka tímu Slovenskej televízie. Zároveň poďakovala dizajnérovi Johnovi Caseyovi, ktorý podľa jej slov vytvoril technicky veľmi dobre vybavené a zároveň tematicky naaranžované pódium.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu