Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Miss Slovensko Edita Krešáková si na Miss World berie 30 šiat!

Edita Krešáková Zobraziť galériu (5)
Edita Krešáková

BRATISLAVA - Asi 30 šiat si na svetovú súťaž krásy berie úradujúca víťazka Miss Slovensko Edita Krešáková. S balením a prípravou na Miss World už začala dávnejšie, keďže do juhoafrického Johannesburgu odcestuje v polovici novembra.

Slovenská kráska však chce porotu očariť nielen vzhľadom, ale aj slovenským ľudovým tancom ponad fľašu. "Je to kompletná garderóba zložená z dlhých šiat, kokteilových šiat, rôznych kostýmčekov, sukničiek, blúzok," opísala svoju výbavu 20-ročná rodáčka z východoslovenskej Sene, ktorá odchádza do Afriky takmer na jeden mesiac.

"Každý večer sa tam budú konať bankety a podujatia, tak by bolo vhodné ísť každý deň v iných šatách," vysvetlila dôvody nadrozmernej batožiny. Šaty na najdôležitejší finálový večer, ktoré jej navrhla odevná dizajnérka Veronika Hložníková, vraj úradujúca miss ešte nevidela.

"Zatiaľ som ich mala možnosť len vidieť v štádiu vývoja, takže som vyskúšala len spodničku," poznamenala. Pravdepodobne však v nich bude neprehliadnuteľná, keďže ich farba bude cyklámenovo-ružovo-fialová. Zaujať porotu sa Krešáková chystá okrem svojej krásy, výšky (181 cm) a šiat aj fľaškovým tancom. "Mojím partnerom bude fľaška, dúfam, že v tom bude aj nejaký alkohol, ktorý potom odovzdám porote," poznamenala s úsmevom vysoká svetlovláska. Podmienkou súťaže totiž bolo, aby tancovala sama. Najťažšie na tanci, ktorý trénuje od septembra, je podľa nej pohyb v kroji.

"Je to predsa len kroj, kopec sukní, zopätá vestou, čižmy," tvrdila. Kufre na finále prestížnej súťaže si už pobalila v septembri, keďže sa malo pôvodne uskutočniť o dva mesiace skôr v ukrajinskom Kyjeve. Po tom, ako vypukol rusko-gruzínsky spor, však organizátori súťaž presunuli na 13. december do Johannesburgu. Nechceli totiž ohroziť bezpečnosť súťažiacich. Samoty sa miss, ktorej bude robiť spoločnosť necelá stovka konkurentiek, neobáva.

"Od trinástich pracujem ako modelka a už som sa stretla s takými cestami, že dva mesiace sama v Malajzii, v Japonsku. V Barcelone som bola tri mesiace," porátala Krešáková. Možno ju však príde podporiť otec. Slovensko tiež bude tento rok v zahraničí reprezentovať druhá vicemiss 2008 Lenka Sýkorová na Miss International, víťazka konkurenčnej súťaže Miss Universe SR Sandra Manáková zase v lete skúšala šťastie vo Vietname.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu