Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nvotová: Náhly odchod zo Slovenska... Sťahuje sa do Nepálu!

Dorota Nvotová Zobraziť galériu (8)
Dorota Nvotová

BRATISLAVA - Slovenská speváčka a herečka Dorota Nvotová bude žiť v Nepále, kde robí turistickú sprievodkyňu a stará sa o deti v sirotinci Happy Home.

"Už som sa rozhodla tam žiť, už je to vo fáze, že sa vraciam sem," priznala v rozhovore. Kúsok od sirotinca si dokonca prenajala dom, ktorý si postupne zariaďuje. V týchto dňoch sa pripravuje na koncertné turné, počas ktorého sa predstaví v desiatich slovenských a šiestich českých mestách. Posledný koncert odohrá v stredu 8. októbra v Bratislave, potom ju čakajú dve vystúpenia v Írsku a 13. októbra odlieta do Nepálu. "Dva týždne budem všetko pripravovať na to, že mi 3. novembra prídu klienti a ideme okolo Annapurny. Musím si všetko pozariaďovať, vybaviť šerpov, zdokonaliť sa v nepálčine, dozariadiť si domček, pretože to tam ešte mám také polonedokončené," prezradila, čo ju čaká po príchode do Nepálu. Na Slovensko sa znovu vráti až vo februári, keď ju čaká ďalšia koncertná šnúra. "Hneď 1. marca zase odletím naspäť, lebo na začiatku mesiaca mi odchádza ďalšia Annapurna," doplnila.

Deťom v sirotinci Happy Home môžu podľa jej slov na diaľku pomáhať aj dobrí ľudia zo Slovenska. "Keby niekto chcel prispieť mojim detičkám, na mojej stránke www.dorotanvotova.sk je preklik na web-stránku toho decáku. Sú tam v takých podmienkach, že aj 300 korún pomôže, keď niekto môže poslať," povedala Nvotová. Za 300 slovenských korún môže podľa vlastných slov zabezpečiť jednému dieťaťu jedlo na mesiac. Kompletná starostlivosť o jedno dieťa pritom vyjde ročne približne 500 dolárov (asi 10 700 Sk/355,175 €). Z tejto sumy platia deťom školu, školské uniformy, knižky, jedlo a ďalšie výdavky. "Samozrejme je to na skromno, ale prežije to dieťa. Nemá síce hračky, ale má vzdelanie, má jedlo, má školu, má čisté oblečenie, má doktora," spresnila, pričom ale podotkla, že posielanie hračiek by vyšlo darcov príliš draho - drahšie, ako poslať peniaze, za ktoré im môžu kúpiť množstvo hračiek priamo tam. Okrem všeobecnej finančnej pomoci domovu si ale môžu ľudia na diaľku adoptovať aj konkrétne deti a prispievať priamo im.

Dorota Nvotová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu