Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na Micka Jaggera chceli spáchať atentát

Členovia gangu zasahujú počas vystúpenia Micka Jaggera. Zobraziť galériu (12)
Členovia gangu zasahujú počas vystúpenia Micka Jaggera. (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Spevák legendárnej skupiny Rolling Stones Mick Jagger sa vyhol v roku 1969 pokusu o atentát, ktorý pripravoval motocyklový gang Hells Angels. Informoval o tom dokument spoločnosti British Broadcasting Corp.

Podľa programu, ktorý má v pondelok odvysielať rozhlasová stanica BBC Radio 4, Jagger sa mal stať terčom atentátnikov po údajnom konflikte s gangom pre bezpečnosť na koncertoch. Príčinou nezhôd bola vražda 18-ročného fanúšika na známom vystúpení v Altamont Speedway v decembri 1969. Členovia gangu spojenie s mladíkovou smrťou vždy odmietali. Vzápätí naplánovali vraždu Jaggera v jeho dovolenkovom sídle na Long Islande v New Yorku, vyhlásilo BBC.

"Členovia Hells Angels boli takí rozzúrení Jaggerovým správaním sa k nim, že sa ho rozhodli zavraždiť," uviedol Tom Mangold z BBC pre britské noviny Sunday Telegraph.

Podľa jeho slov bol plán odhalený pri rozhovore s bývalým pracovníkom FBI Markom Youngom pri nakrúcaní dokumentu s názvom The FBI at 100. "Chceli zaútočiť z mora. Loď zachytila búrka a všetkých mužov hodila cez palubu. Nie je isté, či o atentáte bol niekedy informovaný aj Jagger," uviedol Mangold.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu