Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Súd s Erikom Hilárom Lakatošovie: Verdikt nepadol

Erik Hilár Lakatošovie podal na súde námietku.
Erik Hilár Lakatošovie podal na súde námietku.

SVIDNÍK - Napriek očakávaniu dnes Okresný súd vo Svidníku nevyniesol verdikt nad kontroverzným víťazom reality šou VyVolení Hilárom Lakatošovie, ktorý čelí obžalobe za napadnutie policajtov.

Lakatošovie totiž podal námietku zaujatosti sudcu, pojednávanie preto znovu odročili. Extravagantnému transsexuálovi hrozí až päťročné väzenie. "To nie je zdržiavanie, to je jednoznačné, jeden pozná toho, druhý pozná toho a ja to nenechám tak," povedal po pojednávaní novinárom Lakatošovie. Obvinenie z napadnutia policajnej hliadky v bytovom dome vo Svidníku v roku 2006 označil za komplot polície. Jeden z policajtov si vtedy na schodisku podvrtol koleno, Lakatošovie do policajtov údajne tiež hádzal rôzne predmety.

Lakatošovie sa už skôr pred svidníckym súdom priznal k inému útoku na policajtov. Na Silvestra v roku 2004 vo svidníckom bare napadol troch mužov sklenenými pohármi a ďalšími predmetmi, ktoré do nich hádzal. Na Slovensku bol 35-ročný Lakatošovie obvinený aj z výtržníctva.

Okrem väzenia na Slovensku hrozí Lakatošoviemu vydanie do Česka. Lakatošovie, pôvodným menom Ján Haluška, už údajne v minulosti v Česku strávil tri mesiace vo väzení, potom ho úrady vyhostili. Česko teraz žiada o jeho vydanie, pretože sa vyhol verejnoprospešným prácam, na ktoré bol odsúdený za krádež. Vydaniu však bráni neukončené stíhanie na Slovensku.

Lakatošovie zvíťazil v roku 2006 v druhej sérii VyVolených. Počas vysielania súťaže vyvolával škandály rozprávaním o svojej transsexuálnej minulosti, ale aj vyhláseniami, že sa v Česku živil prostitúciou a užíval drogy. Za obsah programu dostávala televízia miliónové pokuty. V súčasnosti vystupuje aj v nočných televíznych výherných programoch.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu