Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Šmelkovci z Bailanda: Stále sú bez sľúbenej strechy

Šmelkovci strávia zimné mrazy pod starou strechou.
Šmelkovci strávia zimné mrazy pod starou strechou. (Zdroj: Nový Čas)

NOVOVESKÁ HUTA - Ešte v júni to vyzeralo, že sa na nich konečne usmialo šťastie! Mnohopočetnej rodine Šmelkovcov totiž Juraj Šoltés (22) a Viki Ráková (27) v markizáckej tanečnej šou Bailando vytancovali opravu rozpadávajúcej sa strechy.

No ani pol roka po šou sa na ich dome nič nezmenilo. Šmelkovci strávia v hrozných podmienkach aj Vianoce. Patrik Švajda (35) a Majka Lörinčíková (15), ktorí skončili v šou na druhom mieste, už pritom niekoľko týždňov krepčia v Mexiku na svetovom finále Bailanda...

Tesne po víťazstve v Bailande, ktoré Šmelkovcom vytancovala Viki Ráková s Jurajom, sa na rodinu so 14-imi deťmi začala valiť smola. Len mesiac po súťaži im zomrela dcéra Barborka († 11), ktorá bola odmalička postihnutá mozgovou obrnou. Teraz sa musí mnohopočetná rodina pripraviť aj na to, že zimu opäť strávia pod starou a poškodenou strechou.

Na dvore Šmelkovcov to aj v týchto dňoch vyzerá ako zvyčajne. Nič ani len nenaznačuje blízku prestavbu. Stále to isté zanedbané okolie a plot, za ktorým pribudlo iba drevo na kúrenie. „Je zima, teraz nemôžu betónovať. Čo majú robiť v takých mrazoch. Na jar, keď sa oteplí, dúfajme, že sa pustia do roboty. Nebudeme na nich tlačiť,“ vysvetlil Novému Času so sklonenou hlavou otec rodiny Jozef Šmelko (35). „Oni vedia kedy a čo majú robiť. Už nás aj tak ohovárajú susedia,“ skáče mu do reči jeho žena Viera (37).

Na čo teda Markíza tak dlho čaká? Prečo Šmelkovcom stále nesplnila vytancovaný sen? „Televízia Markíza a Nadácia TV Markíza rozhodne splnia všetky sny, ku ktorým sa zaviazali. Rekonštrukcia domu Šmelkovcov sa posunula pre právne nezrovnalosti vo vlastníctve pozemku a domu, ale určite sa zrealizuje. Na jar by mal byť tento sen splnený,“ vyjadrila sa hovorkyňa Markízy Oľga Dúbravská.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu