Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Ladislav Chudík popiera fámy: Opäť hrám na javisku

Ladislav Chudík má po prekonanej chorobe pretrvávajúce bolesti. Zobraziť galériu (19)
Ladislav Chudík má po prekonanej chorobe pretrvávajúce bolesti. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA – Klobúk dolu, maestro! Ladislav Chudík (83) má bojovnosť leva a aj s bolesťami vystupuje na javisku. Tie sú dozvukom prekonaného pásového oparu, ktorý ho potrápil pred vyše mesiacom.

„Začalo sa to ako bolesti chrbta, ale dosť rýchlo som odhadla, že môže ísť o nepríjemný pásový opar,“ povedala Novému Času manželka Ladislava Chudíka pani Alena. Herec musel počas svojho oslabenia v priebehu infekčnej choroby 23. septembra vynechať jedno predstavenie.

Teraz už opar zmizol, no maestro má stále bolesti, ktoré sú po tejto diagnóze bežné. Ladislav Chudík sa však neľutuje a od vyliečenia už trikrát vystupoval v predstavení Tančiareň. „Chce sa prekonávať a vystupovať, tak musí hlavne vtedy užívať lieky na tlmenie bolesti. Ale veríme, že to po čase ustúpi,“ hovorí Alena Chudíková.

Tiež sa domnieva, že spustenie choroby mohlo zapríčiniť aj vypätie pred nakrúcaním Nemocnice na okraji mesta. „Bol to na neho nápor – ten pocit, že bude po dlhom čase opäť nakrúcať. Ale choroba prepukla až potom,“ hovorí hercova manželka, zároveň však ubezpečuje: „Je už v poriadku, až na tie bolesti. Niektorí už v jeho veku odpočívajú, ale on je rád, že ešte dokáže hrať. Predstavenie Tančiareň ho na jednej strane vyčerpáva, ale na druhej naopak povzbudzuje a dvíha. Musí však aj dostatočne oddychovať.“
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu