Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Sedemnásobný Bond Roger Moore má svoju hviezdu na Chodníku slávy

Rogera Moora sprevádzala manželka Christina Tholstrup. Zobraziť galériu (6)
Rogera Moora sprevádzala manželka Christina Tholstrup. (Zdroj: ČTK)

LOS ANGELES - Britský herec Sir Roger Moore si vo štvrtok prevzal hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy. Moore, ktorý v nedeľu oslávi osemdesiate narodeniny, je známy najmä ako jeden z predstaviteľov agenta Jamesa Bonda.

Svoju hviezdu na Hollywood Boulevard si prevzal v spoločnosti rodiny a priateľov. Moore nakrútil sedem bondoviek, z ktorých prvú - Žiť a nechať zomrieť, uviedli v roku 1973 a poslednú - Vyhliadka na vraždu o dvanásť rokov neskôr.

Britský herec vzdal v Hollywoode poctu všetkým ženám, ktoré pobozkal pred kamerou vo filmových adaptáciách diel Iana Fleminga. "Bohužiaľ, musel som ísť do bondovského dôchodku. Tie dievčatá boli čím ďalej mladšie, alebo ja som bol príliš starý," povedal.

Po odchode z bondovskej série hral v televízii i filmoch. Od roku 1991 je Vyslancom dobrej vôle UNICEF a v roku 1999 mu britská kráľovná Alžbeta II. udelila rád Britského impéria a 14. júna 2003 aj rytiersky titul.

Moorovu hviezdu umiestnili na Hollywood Boulevard symbolicky pred budovu s číslom 7007. Jediným predstaviteľom Jamesa Bonda, ktorý mal svoju hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy, bol dosiaľ Pierce Brosnan.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu