Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Chorý Elo Romančík: Synov nechcem obťažovať

Elo Romančík (84) sa so svojimi synmi stretáva iba sporadicky Zobraziť galériu (5)
Elo Romančík (84) sa so svojimi synmi stretáva iba sporadicky

BRATISLAVA - Je odkázaný na opateru! Herec Emanuel Romančík (84), ktorý v súčasnosti už ledva chodí a má problémy s krvným tlakom, by bol bez pomoci stratený.

Na svojich synov, vnukov a pravnukov sa však príliš nespolieha: „Nechcem ich obťažovať svojou stareckou nemohúcnosťou,“ tvrdí umelec. Najväčšou oporou počas jesene života je mu tak jeho tretia manželka, takmer o dvadsať rokov mladšia Zlata.

„Spoznal som ju v roku 1968 a krátko nato sme sa zosobášili,“ hovorí Elo Romančík, ktorý svoju manželku spoznal v Československej televízii Bratislava, kde pracovala ako strihačka. „K absolútnemu šťastiu nám chýbali už len deti,“ vzdychne si herec.

Tie mu osud doprial iba v predchádzajúcich dvoch manželstvách. Zo zväzku s herečkou Helenou Kŕčovou sa Romančíkovi narodil syn Ivan (57), ktorý je známym hercom. V druhom manželstve prišiel na svet syn Juraj (51). Ten bol dlhé roky členom spevohry na Novej scéne a v poslednom čase sa živí ako imitátor českého Slávika Karla Gotta. „Mal som ešte jedno dieťa - dcéru Helenu, ktorá však za záhadných okolností zomrela v roku 1982 ako 33-ročná na následky zákernej choroby,“ opatrne sa púšťa do odhaľovania svojho smutného tajomstva pán Romančík.

„Pamätám sa, ako sa so mnou lúčila, keď som odchádzal do zahraničia na divadelný zájazd. A keď som sa vrátil, už nežila. Veľmi ťažko som to znášal a vinil som za jej smrť lekárov,“ zosmutnie Elo Romančík. So synmi, šiestimi vnúčatami a dvomi pravnúčatami sa herec vraj nestretáva príliš často. „To viete, aj oni majú svoje starosti a ja ich nechcem svojou stareckou nemohúcnosťou príliš obťažovať,“ uzatvára legendárny herec s povzdychom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu