Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Derrick zomiera

Staručký herec trpí cukrovkou a po boku manželky Ursuly čaká na smrť. Zobraziť galériu (2)
Staručký herec trpí cukrovkou a po boku manželky Ursuly čaká na smrť.

MNÍCHOV - Len netrpieť dlho. Slávny komisár Derrick sa zmenil na nepoznanie. Chorobou ťažko skúšaný herec Horst Tappert (83) už myslí len na to, ako bezbolestne odísť zo sveta.

S ťažkou cukrovkou je odkázaný na pomoc manželky Ursuly (78). „Môj manžel má v dôsledku cukrovky vodu v kolenách a silné bolesti pri chôdzi. Inzulín si musí pichať štyrikrát denne,“ hovorí o hercových zdravotných problémoch pani Ursula. Od Tappertovej hospitalizácie v septembri minulého roku na urologickej klinike v Mníchove sa jeho stav veľmi nezlepšil. V roku 1999 ležal s ťažkým zápalom pľúc a otravou krvi v nemocnici, z toho dvanásť dní v umelom spánku.

„Už nechcem viac chradnúť, preto verím, že príde milosrdná smrť,“ priznáva utrápený herec. V prvom rade však berie ohľad na manželku. „Nechcem jej takto ničiť život. Moje posledné dni radšej prežijem v hospici, kde môžem dôstojne zomrieť,“ dodáva. Po jednom z posledných televíznych vystúpení v roku opúšťajú manželia svoj dom len veľmi zriedka. Horst veľa číta, spí a pozerá televíziu. "Moja žena a ja si máme veľa čo povedať aj po päťdesiatich rokoch manželstva. Nudu nepoznáme," hovorí herec. Jeho posledným veľkým želaním je ešte raz navštíviť s Ursulou svoj obľúbený dom v Nórsku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu