Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Chcel som zomrieť!

Richard Muller Zobraziť galériu (7)
Richard Muller

BRATISLAVA - Kábel alebo plyn? Takúto dilemu riešil pred časom spevák Rišo Müller, keď premýšľal, ako čo najrýchlejšie a najúčinnejšie odísť z tohto sveta.

Nepredstaviteľne kruté depresie spôsobené užívaním kokaínu ho totiž takmer dohnali k samovražde. Po šiestich rokoch od drogovej aféry nabral spevák odvahu a otvorene porozprával o tom, ako to vlastne bolo s jeho závislosťou, ktorým drogám holdoval najčastejšie a čo mu pomohlo s tou pliagou skoncovať...

"Nalejme si čistého vína: dvakrát v živote som si drogu šľahol intravenózne (striekačkou priamo do žily, pozn. red.). Zvyšok bol z dvadsiatich piatich percent kokaín a ostatné marihuana,“ vraví otvorene spevák, ktorého problémy s drogami sledovalo pred šiestimi rokmi celé Slovensko i Čechy. Drogy slávnemu hudobníkovi zničili aj manželstvo s moderátorkou Soňou Müllerovou (45). „Rodina už nemohla fungovať . Na rozchode sme sa dohodli, už keď som bol v poslednej drogovej fáze,“ vyznáva sa. No horšie je, že omamné látky ho takmer pripravili aj o život.

K samovražedným myšlienkam ho údajne priviedol práve kokaín. „Po desiatich minútach od užitia u mňa vyvolával nenormálne stavy úzkosti a ambície na samovraždu. Jedného dňa som si povedal, že sa to už nedá vydržať a rozhodol som sa s tým skončiť. Ďalšie dva dni som v absťáku škrabal stenu, potil sa a vážne rozmýšľal, či je lepší kábel alebo plyn. Smrteľné stavy! Keby som s tým neprestal, neviem, čo by bolo,“ priznáva úprimne. „Z trávy sa človek dostane, ak má záujem sa z nej dostať.

Môj vzťah a hrozné zážitky s kokaínom mi v podstate zachránili život. Keby som na koks reagoval tak, ako mnohí iní ľudia, ktorí mu úplne podľahli, pravdepodobne by som dopadol zle,“ naznačuje nebezpečenstvo omamnej látky, od ktorej bol závislý. Müller aj teraz tvrdí, že kto raz s drogami začal, definitívne prestať nedokáže. Môže iba abstinovať...




KOKAÍN A SLÁVNI

Kokaín je medzi slávnymi ľuďmi mimoriadne obľúbenou drogou. Je to totiž jedna z mála návykových látok, pri ktorej užívateľ nemusí zvyšovať dávky. Krátko po užití cíti konzument príval energie a eufórie. Zakrátko sa však prejavia stavy úzkosti, samoty a depresie. Holdovali jej muzikanti ako Eric Clapton, Mick Jagger, Jimi Hendrix, ale aj topmodelka Kate Moss s priateľom-spevákom Petom Dohertym. Pre jej účinky a dostupnosť v najvyšších kruhoch ju prezývajú aj droga bohatých.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu