Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Brutalita na doskách SND: Takýto krvák divadlo nikdy nezažilo!

Milan Ondrík a Marián Geišberg v jednej z násilných scén. Zobraziť galériu (10)
Milan Ondrík a Marián Geišberg v jednej z násilných scén.

BRATISLAVA – Len pre silné žalúdky! Horúcim titulom Slovenského národného divadla je intímna dráma s názvom Coriolanus. Tá obsahuje vyše 40 násilných scén plných brutality, krvi a nechutností. Toto sme na doskách SND ešte nemali!

Vyrážajú dych! Napriek tomu, že od premiéry divadelného predstavenia Coriolanus ubehlo už niekoľko dní, politická hra je stále predmetom mnohých diskusií. Herci totiž autenticky stvárňujú vraždy a agresiu, ktorú dej obsahuje. Na javisku sa vrieska a krv tečie potokom!

Ako sme sa zo zákulisia dozvedeli, herci to na skúškach nemali vôbec ľahké. „Bolo to vyčerpávajúce a náročné. Režisér Diego de Brea je nesmierny detailista. Hercov trápil, kým z nich nedostal maximum,“ prezradil nám zdroj.

Herec Milan Ondrík, ktorý stvárnil ústrednú postavu, si režiséra zo Slovinska nevedel vynachváliť. „Stretnutie s ním bolo pre mňa obrovskou a úžasnou skúsenosťou. Bola to radosť s ním pracovať,“ povedal nám Milan. Ten si pochvaľoval aj prístup hereckých kolegov, ktorí na scéne pôsobia dlhšie ako on.

Na adresu brutálnych scén Ondrík poznamenal: „Chceli sme, aby predstavenie odrážalo našu spoločnosť. To, čo sa v nej deje. Drsná je hlavne situácia vo svete. Vidíme to denne v správach, myslíme si, že sa nás to netýka. Netušíme však, kedy sa to prevalí aj k nám.“

Vzhľadom na to, že ústredná postava hry znásilní vlastnú matku, boli sme zvedaví, ako sa táto scéna Ondríkovi hrala. „Znásilnenie je len taký výňatok. Keďže je to z vojenského prostredia, nachádzajú sa tam oveľa horšie veci. Toto je oproti tomu nič,“ uzavrel herec, ktorého televízni diváci poznajú najmä z jojkárskych seriálov.



>


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu