Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

George Clooney na súde kvôli Berlusconiho prostitútke!

George Clooney s Elisabettou Canalis Zobraziť galériu (7)
George Clooney s Elisabettou Canalis

RÍM - Obhajcovia talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho chcú, aby hollywoodsky herec George Clooney a jeho talianska priateľka svedčili v blížiacom sa súdnom procese týkajúcom sa prostitúcie neplnoletej osoby.

Berlusconi je obvinený z toho, že platil za sex 17-ročnej Maročanke Karime Mahrúgovej a zneužil svoje úradné právomoci v snahe utajiť to. Premiér popiera, že spáchal trestný čin.

Súdny proces sa začne v Miláne 6. apríla. Prokurátori a obhajcovia dnes predložili svoje zoznamy svedkov, ktorí môžu predstúpiť pred súd. Sudca musí rozhodnúť, ktoré osoby prijme ako svedkov.

Právnická firma zastupujúca Berlusconiho uviedla, že na zozname svedkov sa nachádza aj Clooney. Dôvodom je, že marocká tínedžerka raz vyhlásila, že na jednom v Berlusconiho večierkov videla tiež Clooneyho a jeho priateľku Elisabettu Canalisovú. Talianska herečka Canalisová údajne účasť na párty poprela.

Hovorca Clooneyho zatiaľ na e-mail zaslaný tlačovou agentúrou Associated Press nereagoval. Clooney a Canalisová sa nachádzajú na zozname svedkov veľmi zvučných mien, medzi ktorými sú známi talianski televízni moderátori, herci, novinári a politici.

Svedčiť povolali aj štyroch vládnych ministrov, vrátane šéfa diplomacie Franca Frattiniho a ministerky pre rovnosť príležitostí Mary Carfagnovej - bývalej topless modelky.

Maročanka Mahrúgová, tanečnica v nočnom klube s pseudonymom Ruby, mala iba 17 rokov, keď jej podľa prokurátorov Berlusconi platil za sex.

Premiér údajne zneužil úradné právomoci aj vtedy, keď sa snažil o prepustenie marockej tanečnice z väzby, kde ju zadržiavali za krádež.

Prokurátori ďalej obviňujú Berlusconiho, že mal sex so "značným počtom" prostitútok počas večierkov vo svojej súkromnej vile pri Miláne. Berlusconi vyhlásil, že jeho večierky boli normálne, "družné" večere.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu