Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Tancovala 123 hodín v kuse, aby sa dostala do knihy rekordov!

Kalamandalam drží v ruke certifikát o zápise svojho rekordu
Kalamandalam drží v ruke certifikát o zápise svojho rekordu

DILLÍ - Kalamandalam Hemalethaová (37) z Indie sa na svoj rekord dlho pripravovala. Tancovala klasické indické tance desať hodín denne a behala 45 kilometrov, aby si vypestovala fyzickú kondíciu a výdrž. Až potom sa pustila do pokusu vytvoriť nový rekord vo vytrvalostnom tanci, ktorý by bol zapísaný do Guinnessovej knihy rekordov.

Dokázala predvádzať tradičný indický tanec móhiníjáttam 123 hodín a 15 minút, čím cieľ dosiahla, napísala dnes agentúra AP. "Tancovala som, aby som móhiníjáttamu vydobyla postavenie, aké mu právom patrí," povedala Hemalethaová po dosiahnutí rekordu.

Pokus sa uskutočnil vlani v septembri v juhoindickom štáte Kérala, odkiaľ tanec pochádza. Predstaviteľ organizácie Guinness World Records dnes dosiahnutie zápisu do knihy rekordov potvrdil. Šťastná rekordérka uviedla, že príslušné potvrdenie od organizácie dostala už pred dvoma dňami.

Tradičné indické tance sú veľmi špecifické. Využívajú symboliku rôznych pohybov, pantomímu a divadlo. Móhiníjáttam je jeden z ôsmich kategorizovaných indických národných tancov, ktorý sa skladá z mnohých špecifických figúr a praktizujú ho iba ženy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu