Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Rekordové šialenstvo: Najmenšie auto či stovky írskych škriatkov

Najväčší počet ľudí aký sa kedy zmestil do nadmerných slipov Zobraziť galériu (5)
Najväčší počet ľudí aký sa kedy zmestil do nadmerných slipov (Zdroj: SITA)

LONDÝN/HAMBURG - Najväčšie čajové vrecúško na svete, najmenší automobil s povolením k jazde na ceste alebo zhromaždenie 300 írskych škriatkov ašpirovali spolu s ďalšími kuriozitami na zápis do Guinnessovej knihy rekordov. Už po štvrtýkrát sa tento rok konal takzvaný Guinnessov deň rekordov, píše agentúra AFP.

Pokusy o rekordy a tým o zápis do Guinnessovej knihy sa konali vo štvrtok nielen v Londýne, kde sídli redakcia slávnej knihy, ale aj inde v Británii a po celom svete.

V britskej metropole sa predstavil najmenší automobil na svet, ktorého majiteľ disponuje povolením jazdiť s ním na cestách. Vozítko má pritom len 104 centimetrov na výšku, 66 centimetrov na šírku a dlhé je 132 centimetrov.

Na titul rekordmana ašpirujú aj výrobcovia najväčšieho čajového vrecúška na svete, ktorý bol predvedený v Portsmouthe. Ak je ale použiteľný aj v praxi, teda či vôbec existuje taká veľká čajová kanvica, v ktorej by sa mohol stokilogramový sáčok lúhovať, nie je známe.

V Dubline sa zhromaždilo vyše 300 škriatkov z írskej mytológie, takzvaných Leprechaun, na Floride ašpiroval zas 84-ročný starček na zápis ako najstarší učiteľ jogy. V Číne si zase dalo "rýchle rande" 800 ľudí.

V Nemecku sa istý muž pokúsil v časovom limite so zaviazanými očami pochytať rukami čo najviac šípov vystrelených z desaťmetrovej vzdialenosti.

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu