Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Súťaž o najväčší zemiak: víťaz vážil 1,29 kg

Slavomírovi Eliášovi sa podarilo dopestovať zemiak s hmotnosťou 1,29 kg. Zobraziť galériu (2)
Slavomírovi Eliášovi sa podarilo dopestovať zemiak s hmotnosťou 1,29 kg.

SPIŠSKÁ BELÁ – To je kus! Zemiak s hmotnosťou 1,29 kg sa podarilo dopestovať Slavomírovi Eliášovi (27) zo Spišskej Belej. Jeho hľuza vyhrala súťaž o najväčší zemiak na tradičnom Zemiakárskom jarmoku, ktorý sa v sobotu konal v Spišskej Belej.

Súkromne hospodáriaci roľník má pritom 60 percent tohtoročnej úrody zemiakov ešte na poliach. Napriek tomu získal až dve miesta "na bedni“. Ďalšia jeho hľuza vážila 1,05 kg a skončila tretia. "Víťazstvo ma teší. Pôvodne som ho chcel poistiť tým, že do súťaže prihlásim až 12 zemiakov,“ povedal šťastný výherca. Druhé miesto sa ušlo zemiaku s hmotnosťou 1,09 kg, ktorý dopestoval Ján Aboši (46) z Košíc.

Súťažilo sa aj v škriabaní zemiakov. Prvenstvo si z 5 finalistov odniesol Štefan Koščák (39) zo Spišskej Belej. Za 5 minút oškriabal 19 zemiakov. Zemiakársky jarmok organizuje mesto Spišská Belá a niekoľko firiem. "Je tu možnosť získať odborné i laické informácie o zemiakoch a všetko, čo so zemiakárstvom súvisí,“ povedal primátor Spišskej Belej Štefan Bieľak.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu