Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Elektro Expo predstaví projekt osvetlenia zrekonštruovaného štadiónu Ondreja Nepelu

Veľtrh Elektro Expo
Veľtrh Elektro Expo

V termíne od 29. 9. do 1. 10. 2010 sa bratislavská Incheba stane miestom stretnutia ponuky firiem a odborníkov zanietených pre oblasti elektroniky, elektrotechniky a energetiky. Tretí ročník veľtrhu Elektro Expo privíta na ploche 5000 m² takmer stovku vystavovateľov z Českej republiky, Nemecka, Poľska, Rakúska, Švajčiarska, Talianska a Slovenska.

Veľtrh je prirodzenou platformou pre stretnutia vystavovateľov so svojimi zákazníkmi, ale aj konkurentmi. Vznikajú tu nové obchodné vzťahy, vystavovatelia získavajú cennú spätnú väzbu od návštevníkov predovšetkým z radov odbornej verejnosti. Zameranie podujatia charakterizuje prezentovaná ponuka spadajúca do nasledovných profilov: elektronické prvky a moduly, silnoprúdová elektrotechnika a elektroenergetika, elektroinštalačná technika, elektrotechnické materiály, automatizačná, riadiaca, meracia, regulačná a laboratórna technika, osvetľovacia technika, zabezpečovacia a systémová technika budov, rádiokomunikačná a telekomunikačná technika, výpočtová technika, spotrebná elektrotechnika a elektronika. Novinkou je rozšírenie ponuky o oblasť alternatívnych zdrojov energie.

Elektrotechnický priemysel je jedným z najprogresívnejších odvetví našej ekonomiky. Je nositeľom pokroku, prispieva k zvyšovaniu kvality života obyvateľov, šetrí energie, čím berie ohľad na nasledujúce generácie a vďaka rôznym inteligentným riešeniam pozitívne pôsobí aj v oblasti bezpečnosti používaných technológií. Počas troch dní trvania veľtrhu Elektro Expo sa v Inchebe stretne ponuka vystavovateľov reagujúca na aktuálne potreby národného hospodárstva. V tomto kontexte boli stanovené aj tematické priority sprievodného programu.

V prvý deň sa koná workshop pod názvom Systémy a zariadenia technologického zabezpečenia pozemných komunikácií, ktorý je zameraný na diaľnice a rýchlostné cesty, rozvoj cestnej siete a venuje sa aj téme rekonštrukcie a modernizácie verejného osvetlenia. Využitie rôznych typov obnoviteľných zdrojov energie analyzuje workshop s rovnomenným názvom v priebehu štvrtka 30. 9. Odborníci z praxe sa podelia o svoje skúsenosti s technológiami využívajúcimi energiu vetra, vody, slnka a bioplynu.

Dominantnou témou veľtrhu Elektro Expo je svetelná technika. Naďalej pokračuje výmena verejného osvetlenia v slovenských obciach za progresívne výbojkové osvetlenie. Obce čerpajú finančné prostriedky na tento účel z fondov Európskej únie a veľtrh Elektro Expo je ideálnou príležitosťou prezentácie potenciálnych dodávateľov.

Sekcii svetlárov je vyčlenená samostatná hala a široký priestor v sprievodnom programe počas štvrtka 30. 9. a piatka 1. 10. Prednáškový cyklus zaháji Inžiniersky program pre projektantov osvetľovacích sústav ReluxSuite. Osvetleniu v tuneloch sa venujú prednášky Použitie noriem pre LED zdroje a svietidlá v tuneloch a Inovačný koncept núdzového osvetlenia. Veľké ohlasy sa predpokladajú u prednášky s názvom Osvetlenie viacúčelovej športovej haly zimného štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave za účasti funkcionárov Slovenského zväzu ľadového hokeja. Podrobnejší prehľad tém možno nájsť v priloženom sprievodnom programe.

Verejnosť môže veľtrh navštíviť 29.9. a 30.10. od 9:00 do 17:00 a 1.10.2010 od 9:00 do 16:00.

 

Sprievodný program tu

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu