Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Po lodi lietal inventár, zranilo sa 42 ľudí!

Loď sa kolísala z boka na bok
Loď sa kolísala z boka na bok

AUCKLAND - Slabším žalúdkom by sa mohlo urobiť nevoľno už pri samotnom vzhliadnutí videa. Oveľa horšie však na tom boli pasažieri novozélandskej výletnej lode, ktorých počas plavby prekvapila nečakaná búrka. Prudký vietor a obrovské vlny sa pohrávali s vyše dvestometrovou loďou, akokeby bola z papiera. Niekoľko desiatok ľudí dokonca utrpelo zranenia.

To, čo prežili cestujúci na výletnej lodi spoločnosti P&O, sa len ťažko dá opísať slovami. Približne 600 kilometrov severne od Nového Zélandu ich totiž zastihla silná búrka sprevádzaná až sedemmetrovými vlnami a veternou smrštou o sile 90 kilometrov za hodinu. Na palube sa vtedy nachádzalo vyše 1700 pasažierov a 671 členov posádky, ktorí sa vracali z osemdňovej plavby z austrálskeho súostrovia Vanuatu.

Búrka plavidlo rozhojdala natoľko, že sa lodný inventár presúval z jednej strany na druhú. Cestujúci i posádka sa snažili pridŕžať stolov a iných pevných opôr, ani to však niektorým nepomohlo a nakoniec skončili na podlahe lode.

Vyše 40 ľudí sa počas vyčíňania prírodného živla zranilo, väčšina z nich utrpela zlomeniny rebier a končatín, tí šťastnejší skončili "len" s odreninami a malými škrabancami.

Jedna z pasažierov, Lisa Dolanová, dokonca spoločnosť vlastniacu loď žaluje a požaduje od nej náhradu škôd za zranenia, ktoré utrpela počas plavby. P&O akékoľvek obvinenia odmieta, naopak, tvrdí, že od nešťastia vykonala nevyhnutné bezpečnostné opatrenia na ochranu cestujúcich.

Incident sa stal ešte pred dvomi rokmi, video však preniklo na verejnosť až pred pár dňami.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu