Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Muža zasiahol blesk 5-krát, zakaždým prežil!

Jorge Márquez
Jorge Márquez

HAVANA - Prezývku "hromozvod" by si pokojne mohol pripísať kubánsky poľnohospodár, ktorého údajne za 28 rokov celkovo päťkrát zasiahol blesk - a zakaždým prežil, napísala dnes agentúra AFP.

Jorge Márquez z dediny La Julia vo východokubánskej provincii Las Tunas spomína, že prvýkrát ho blesk zasiahol 5. júla 1982, keď riadil traktor. "Prerazilo mi to ušné bubienky, spálilo kožu na chrbte a vyrazilo plomby zo stoličiek," hovorí. Potom si ho blesk našiel dvakrát v roku 1987, raz nasledujúce leto a piatykrát v roku 1991.

"Myslím, že som zmagnetizovaný. Zvyčajne keď ľudí zasiahne blesk, tak zomrú, ale mne sa zdá, že moje telo týchto mocných 'božích poslov' prijíma, aj keď ich následky sú zlé," dodáva.

Pri prvých dvoch prípadoch sa nechal previezť do nemocnice, ale potom sa už vraj s hospitalizáciou neobťažoval, hoci mu rany blesku pôsobili problémy s artikuláciou a problémy dýchacích ciest.

"Pri posledných dvoch prípadoch to už bolo slabšie. Nie preto, že by blesk buchol ďalej odo mňa, ale pravdepodobne preto, že si na to moje telo už zvyklo," mieni.

Pred časom sa údajne Jorge Márquez dozvedel, že akéhosi amerického lesníka zasiahol blesk už sedemkrát. "Ak je to rekord, tak nemám najmenší záujem ho prekonávať," zažartoval si.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu