Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Česi vtipkujú o Slovensku: Neuveriteľná krajina!

Na mušku si vzali aj úhyn tučniakov v ZOO
Na mušku si vzali aj úhyn tučniakov v ZOO

BRATISLAVA/PRAHA - Absurdné veci, ktoré sa v poslednom čase udiali na Slovensku, si včera zobral na mušku český denník Blesk. Umieranie tučniakov v košickej ZOO, nedobrovoľná účasť na leteckej šou, či hádky okolo Svätopluka, pre to všetko autori článku ironicky nazvali Slovensko "krajinou neobmedzených možností"!

Kvôli trhavine, ktorú prepašovala do batožiny nič netušiacich cestujúcich, si vyrobila slovenská bezpečnostná služba svetový trapas, píše Blesk. Popradské letisko poznal začiatkom roka, kedy sa incident odohral, takmer celý svet. Psovod vtedy nechal Slováka Štefana Gondu (50) odcestovať do Dublinu s balíčkom trhaviny. Nevinný muž o tom samozrejme nemal ani najmenšie poňatie.

Český denník si uťahuje zo situácie v košickej ZOO. O tom, že tam niečo nie je v poriadku, by mal podľa nich vedieť každý. Záhrada sa starala o 14 tučniakov, teraz jej tam ostali len štyria. Desať ich zahynulo za pomerne kurióznych okolností. Či už to bolo vcucnutie tučniaka do septiku, či išlo o smrť, ktorá nastala po požití jedovatej ropuchy. Tragický však nie je len osud tučniakov. V ZOO sa zabíjajú mláďatá vlkov, pre ktoré tam nie je miesto, týrajú tam pakone a umŕzajú im opice, píše Blesk.

V Blesku si všimli aj štedrosť slovenského expremiéra Roberta Fica (45). Za peniaze z finančnej rezervy sponzoroval modelku Evu Martinková (19), peniaze pre ňu boli určené na špeciálnu stravu, športové a spoločenské oblečenie a kozmetické úpravy, ako je úprava nechtov a vlasov. Fico peknému dievčaťu daroval takmer 700 tisíc korún.

Ako posilniť pred voľbami národné sebavedomie?, pýta sa český denník. Pri Bratislavskom hrade odhalili sochu veľkomoravského kniežaťa Svätopluka, ktorá vyvolala vlnu rozhorčenia nielen svojím stvárnením, ale aj osobou svojho tvorcu, komunizmom zdiskreditovaného výtvarníka. Skutočnosť, že Svätopluk nebol slovenský kráľ, ale knieža (a k tomu veľkomoravské) a na Bratislavskom hrade nikdy nesídlil, už akosi nebral nikto do úvahy.

Kto by chcel vyraziť 15. septembra do Žiliny na Ligu majstrov a vidieť futbalové hviezdy anglickej Chelsea, bude si musieť nechať buď zájsť chuť, alebo siahnuť poriadne hlboko do vrecka. Blesk sa čuduje horibilnej sume, ktorú by za zápas mali fanúšikovia zaplatiť. Lístok pre tých, ktorí nemajú permanentku totiž vyjde na neuveriteľných 7,5 tisíc korún! Trochu nelogicky tiež pôsobí zistenie, že cesta do Londýna na zápas vyjde oveľa lacnejšie, vstupenka tam stojí 900 korún...

Pasažieri na linke Košice-Bratislava sa pri pondelkovom lete pekne zapotili. Dopravné lietadlo aj so šesťdesiatimi cestujúcimi na palube sa totiž stalo súčasťou leteckého dňa. Bohužiaľ, túto informáciu už nikto neoznámil cestujúcim. Tí potom počas divokých manévrov tŕpli v obavách, že je to ich posledný let a mnohí z nich zvracali. "Mali sme sa kochať krajinou, ale namiesto toho si z nás urobili atrakciu," povedal jeden z nich. Podľa aeroliniek Danube Wings však bolo všetko v poriadku a slovenské ministerstvo dopravy celú záležitosť pre istotu nekomentovalo, uzatvára denník Blesk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu