Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Z orangutana spravili opatrovateľa levíčat

Hanama so svojimi zverencami
Hanama so svojimi zverencami

JUŽNÁ KAROLÍNA - Netradičnej úlohy sa zhostil orangutan, ktorý žije v safari parku na juhovýchode USA. Ošetrovatelia z neho totiž spravili opatrovateľa dvoch malých levíčat, ktoré sú najnovším prírastkom zariadenia.

Trojročný samec orangutana Hanama si v posledných týždňoch od svojich chovateľov i návštevníkov safari vyslúžil veľkú pozornosť. Opičiak sa totiž oddáva rodičovským povinnostiam, ktoré mu "prischli" po tom, ako sa ujal dvoch malých levíčat Skukuzu a Simhoa.

Hanama si podľa pracovníkov zoo k malým šibalom okamžite vytvoril puto. Teraz s nimi trávi väčšinu dňa, počas ktorého sa spolu hrajú, naháňajú a samozrejme na nich ako správna opatrovateľka dáva pozor.

"Hanama je veľmi múdra a citlivá opica. Občas Skukuzu a Simhoa dokonca zdvihne na ruky a objíme ich, čím im chce preukázať svoju lásku," povedal riaditeľ zariadenia Bhagavan Antle.

Odobranie mláďat od ich biologických rodičov hneď po ich narodení je v safari bežným postupom. Ošetrovatelia sa tak snažia čo najviac zvýšiť ich šance na prežitie. Bohužiaľ, ani Hanama sa o nich nebude môcť starať navždy; po približne polroku zvieratá od seba oddelia, čím chcú levíčatá prinútiť k väčšej životaschopnosti a samostatnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu