Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Grék vysúdil za fotku na tureckom jogurte 210 tisíc

Grék pôvodne žiadal odškodné vyše 5 miliónov
Grék pôvodne žiadal odškodné vyše 5 miliónov

STOCKHOLM - Grék (77) dostal od švédskej firmy takmer dva milióny švédskych korún (zhruba 210 tisíc eur) za to, že bez jeho súhlasu použila jeho fotografiu na tureckom jogurte.

Pôvodne pritom žiadal odškodné vo výške 50 miliónov švédskych korún (v prepočte 5,3 milióna eur). Švédska firma potvrdila, že sa s ním dohodla a radšej mu zaplatila, ako by sa prípad mal dostať na súd v jeho rodnej krajine, kde by odškodné mohlo byť vyššie. V žalobe bolo okrem iného aj obvinenie zo zavádzania, keďže na výrobku nie je Turek, ale Grék.

Nemenovaný muž podal žalobu na firmu v apríli. O svojej fotografii na tureckom jogurte sa dozvedel od svojho známeho žijúceho v Štokholme. Ten ho upozornil, že na tégliku tureckého jogurtu firmy Lindahls je jeho zarastená tvár. Firma sa však bráni, že fotku kúpila od agentúry. "Vždy sme si mysleli, že máme práva na snímku, ale teraz sme problém vyriešili a plánujeme ju na produkte ďalej používať," vyjadril sa hovorca firmy Tomas Axelsson. "Je to veľa peňazí. Veľa sme do neho ako do obchodnej známky za uplynulých osem rokov investovali," dodal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu