Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pred horúčavou nie k vode, ale do kostola

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VIEDEŇ - V rozpálenom centre Viedne sa dá pred tropickými horúčavami podľa rakúskej náboženskej agentúry Kathpress utiecť do kostola. V horúcich dňoch "garantujú príjemnejšiu temperatúru" okolo 20 stupňov. V mariazellskej bazilike je dokonca iba 17 supňov.

Teploty vo Viedni sa šplhajú v týchto dňoch k 35 stupňom. Tropickú tridsiatku ortuť teplomera prekonáva zvyčajne už okolo deviatej hodiny ráno. Najväčší chládok je podľa agentúry v michaelskom kostole pri paláci Hofburg v centre hlavného mesta, ktorý v lete platí za najchladnejší viedenský svätostánok. Ortuť teplomeru sa zastavuje na 22 stupňoch. S 24 stupňami nasleduje niekdajší cisársky a kráľovský dvorný kostol augustiniánskeho kláštora, ktorý nadväzuje na Hofburg.

O stupeň teplejšie je vraj v známom votívnom kostole kúsok od viedenskej radnice. Tento chrám je v zime údajne najstudenším viedenským kostolom - zamŕza v ňom svätená voda.

V barokovom kostole Karlskirche v parku na Karlovom námestí a vo svätoštefánskom dóme teplomer ukázal 26 stupňov. Komu by to podľa agentúry Kathpress pripadalo prihorúco, môže zísť do katakomb pod svätým Štefanom. Tam je len desať stupňov.

Ak by sa niekomu zdalo, že viedenské kostoly nie sú dosť chladné, mal by vraj vyraziť do spirituálneho srdca Rakúska. V pútnickej bazilike v Mariazelle je okolo 17 stupňov. Na najteplejšom mieste - v pokladnici - namerali necelých 23 stupňov. Podľa kostolníka mariazellskej baziliky sa dá ale schladiť aj v neďalekom jazere.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu