Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Školák dokáže loziť po stenách ako Spiderman

Chlapec vďaka svojmu vynálezu dokáže loziť po stenách Zobraziť galériu (2)
Chlapec vďaka svojmu vynálezu dokáže loziť po stenách

CAMBRIDGE - Nezvyčajnou vynaliezavosťou sa preukázal chlapec, ktorý si z dvoch vysávačov doma vyrobil jeden, pomocou ktorého sa dokáže bez problémov štverať po stenách tak, ako svetoznámy komiksový hrdina.

Hibiki Kono (13) si vďaka hodinám dizajnu a technológie splnil svoj detský sen. Chcel sa čo najviac priblížiť svojmu obľúbenému filmovému hrdinovi, ktorý poľahky zdoláva aj tie najvyššie budovy sveta.

Tínedžer si preto zaobstaral dva vysávače, ktoré prepojil dokopy a na konci oboch sacích trubíc umiestnil drevené podložky, ktorými sa prichytáva na povrchu budovy. Takto zhotovený vynález už stihol predviesť aj svojim spolužiakom, keď pred pár dňami vyliezol na stenu školy.

"Keď som bol mladší, zvykol som sa prezliekať za Spidermana a takisto som videl všetky jeho filmy. Je super, že teraz dokážem liezť po stenách tak ako on," povedal Hibiki.

Zostrojiť prístroj mu trvalo päť mesiacov, pričom na ňom pracoval niekoľko hodín týždenne. "Sme nadšení Hibikovým nápadom a tvrdou prácou. Svedčí to o jeho nadaní pre dizajn a invenčné myslenie," dodal riaditeľ školy Nick Robinson.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu