Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Hlavné mesto začína s postrekmi komárov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Hlavné mesto začína dnes od 12:00 s postrekmi komárov. Uviedla to hovorkyňa primátora Beatrice Szabóová. S postrekmi sa začne postupne na Partizánskej lúke, následne v mestskej časti Karlova Ves.

"Dnes sa ešte látkou účinnou proti premnoženým komárom (Kontakt) strieka mestská časť Petržalka a následne Jarovce a Čunovo. V utorok by sa malo pokračovať v mestskej časti Nové Mesto a v Devíne," uviedla Szabóová. Aplikáciu chemických prostriedkov vykoná odborne spôsobilá firma CHEMIX -- D.

Krajský úrad životného prostredia v Bratislave povolil postreky aj v niektorých chránených územiach: Horský park a okrajová časť Devínske alúvium Moravy v mestskej časti Devín a Devínska Nová Ves, v okrajovej časti Dunajské luhy, na Partizánskej lúke v Malých Karpatoch, okrajové časti územia európskeho významu Bratislavské luhy (lokalita Slovanský ostrov v mestskej časti Devín, lokalita Sihoť v mestskej časti Karlova Ves) a územia európskeho významu Bratislavské luhy, lokalita Ostrovné lúčky (okrajová časť územia v mestskej časti Rusovce a v mestskej časti Čunovo).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu