Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Poruchy erekcie upozorňujú na ohrozené zdravie

Je to problém, o ktorom sa ťažko rozpráva. Koľkí chlapi ľahko priznajú, že už poriadne nevidia, alebo že sa zadýchajú po niekoľkých schodoch, ale nedokážu úprimne povedať, že ich mužská pýcha nefunguje. Pritom, ak sa mužovi "z technických príčin" nedarí viesť plnohodnotný pohlavný život, často ide o príznak vážnej choroby.

Erektilnú dysfunkciu, ako sa tento chlapský problém odborne nazýva, lekári charakterizujú ako prechodnú alebo trvalú neschopnosť dosiahnuť a dostatočne dlho udržať erekciu potrebnú pre normálny pohlavný styk. Najčastejšie sa vyskytuje medzi začiatočníkmi (tam má korene v psychike) a medzi mužmi nad 40 rokov. Ak fajčíte, máte nadváhu, vysoký krvný tlak, vysoký cholesterol, cukrovku alebo pijete veľa alkoholu môžete čakať, že vaša mužská pýcha začne štrajkovať. Ak teda nedokážete viesť normálny milostný život, možno trpíte nejakou vážnou chorobou, a ani o tom nemusíte vedieť. Vek môže mať vplyv na frekvenciu milostného života, nie však na jeho kvalitu!

 

Aké choroby hrozia?

Srdcovo-cievne ochorenia, oslabenia nervovej sústavy, hormonálne problémy, psychické poruchy či choroby močovo-pohlavného systému sa prejavujú erektilnou dysfunkciou. Preto muža, ktorý nájde odvahu a ide so svojím problémom k lekárovi, vyšetria práve na uvedené problémy. Banskobystrický sexuológ Ivan Kubiš tak objavil cukrovku, o ktorej jeho pacient nevedel: "Takýchto prípadov máme plnú čakáreň, riešime ich dennodenne. Keď diagnostikujeme cukrovku, pacienta pošleme diabetológovi, keď vysoký krvný tlak, tak všeobecnému lekárovi. Po zlepšení základného ochorenia sa zlepší aj erektivita. My však nemusíme čakať, kým sa zlepší základné ochorenie. Vďaka modrej, oranžovej či žltej tabletke vieme pomôcť do hodiny."

Okrem liečby príčiny mužskej neschopnosti sa dá úspešne liečiť aj samotná erektilná dysfunkcia. Práve spomínané tabletky dokážu pomôcť vyše 80 percentám pacientov. O ich používaní sa však určite poraďte s odborníkom. Muži by sa mali prestať hanbiť, lebo choroby, ktoré sa spájajú s nevydareným sexuálnym životom môžu v konečnom dôsledku i zabíjať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu