Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Modlitby sa dajú predplatiť, prídu ako SMS

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Podnikavý nemecký farár z Giessenu v Nemecku sa rozhodol poskytovať svojim ovečkám útechu prostredníctvom predplatených textových správ.

Služba má vyjsť v ústrety pacientom, ktorí vraj dychtia po duchovnej podpore aj po prepustení z nemocnice, pretože duchovný Matthias Schmid má na starosti pacientov miestnej kliniky. Abonentmi jeho služby sú prevažne bývalí pacienti, ktorým denne do mobilov posiela esemesky s krátkou modlitbičkou. Službu si možno predplatiť na tri, šesť alebo 12 mesiacov za 21,90 až 79,90 eur.

"Ľudia sú veľmi vďační, keď vedia, že na nich niekto myslí. Krátka SMS im dáva znamenie: nie si sám," vysvetlil katolícky kňaz. Z predplatného vraj kryje režijné náklady a prispieva na ďalšie duchovné projekty.

Na myšlienku zasielať modlitby mobilom prišiel farár ako šéf nemocničných duchovných v Giessene. Všimol si, že pacienti si vyžadujú aj po prepustení z kliniky kontakt s kňazom. "Čo je jednoduchšie, ako využiť to, čo všetci používajú?" Vysvetľuje farár a dúfa, že vďaka novým médiám a technológiám bude možné osloviť aj ľudí, ktorí ešte cestu k viere nenašli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu